Ifølge OSHA, Hva er forskjellen mellom vertikale og horisontale standarder?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeids- og helsedirektoratet gir et sett regler og forskrifter som styrer helse- og sikkerhetspraksis i næringslivet. Det er viktig at alle bedrifter, store og små, forstår og følger disse reglene og standarder. Det er to kategorier av standarder - vertikalt og horisontalt.

OSHA Sikkerhetsstandarder Oversikt

OSHA-standarder dekker en rekke helse- og sikkerhetsspørsmål, og sikrer at arbeidsgivere tar ansvar for å beskytte ansatte mot skade på arbeidsplassen. For eksempel kan helsestandarder hindre arbeidstakere i å inngå smittsomme sykdommer; Sikkerhetsstandarder kan bidra til å unngå ulykker. Noen standarder er generelle mens andre fokuserer på bestemte bransjer.

Vertikale standarder

Vertikale standarder er de forskriftene som gjelder for et bestemt eller begrenset antall bransjer og bedrifter. Eksempler på vertikale standarder er regler og forskrifter som dekker konstruksjon eller fraktbransjen. Disse standardene forhandles med bransjegrupper selv. Vertikale standarder påvirker ikke bare deres spesifikke selskap, men næringen som helhet dersom regelverket er ødelagt og sikkerhetsproblemer blir offentliggjort.

Horisontale standarder

Horisontale forskrifter gjelder for all næringsliv. Brannsikkerhet, førstehjelpsregler og generelle sikkerhetsspørsmål på arbeidsplassen som arbeidsplassoverflater er eksempler på horisontale forskrifter. Disse forskriftene var blant de som ble etablert ved konsensus av standardinnstillingsgrupper, med innspill fra en rekke bedrifter og næringer. Som med vertikale forskrifter er disse standardene viktige for alle arbeidsplasser som skal følges, da arbeidstakerskader og tap av virksomhetsregnskap kan resultere.

Integrering av vertikale og horisontale standarder

Nesten alle arbeidsplasser har vertikale standarder for å implementere sammen med de horisontale standardene. Restaurantene følger for eksempel de horisontale standardene for brannsikkerhet, men de følger også bestemte vertikale standarder for åpen flamme, mattrygghet og folkehelse. Det samme gjelder konstruksjonen. Næringen må følge de vanlige horisontale forskriftene, men den har spesifikke standarder for å følge maskiner, verktøy, ventilasjon og sikkerhetsutstyr. Å kjenne begge typer standarder er avgjørende for næringslivet for å holde sine arbeidere trygge og dets rykte intakt.