Horisontale og vertikale markedsføringskonflikter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I markedsføring er vertikal konflikt konflikt som oppstår mellom organisasjoner som jobber sammen for å gi samme produkt til forbrukeren. For eksempel kan en virksomhet som selger poteter ha en konflikt med et supermarked som selger poteter. En horisontal konflikt er en som oppstår mellom to bedrifter som kan fungere sammen, enten direkte eller indirekte. For eksempel kan en bokhandel ha en kaffebar eid av en annen bedrift som opererer i bokhandel.

Mål som konflikter

Med kaffe- og bokhandelseksemplet kan begge bedrifter gå inn i en konflikt basert på beslutninger fra en av butikkene. For eksempel kan bokhandelen klage når kaffebutikken åpner opp en andre kaffebutikk i nærheten, med en finere innredning og lavere kaffepriser som kan tiltrekke seg kunder vekk fra bokhandel. De ulike bedriftene har mål som er i konflikt.

Begrenset sokkelrom

I vertikal markedsføring, når et selskap ønsker at en forhandler skal bære et produkt, kan denne forhandleren være tøft, fordi forhandleren bare kan bære så mange produkter og som bærer feil produkter, kan gjøre forhandleren mislykket. Også, ulike forhandlere har forskjellige kunder som kanskje foretrekker en type produkt over en annen. Selskapet som selger produktene til forhandleren må overbevise forhandleren om at produktene vil være lønnsomme.

Kompensasjon

Med avtalefestede vertikale markedsføringssystemer danner uavhengige firmaer relasjoner og jobber sammen for å øke deres markedsførbarhet. For eksempel kan et grafisk designfirma og et copywriting-team jobbe sammen for å tilby salgsbrevstjenester til andre kunder. Imidlertid kan de komme inn i konflikter når man argumenterer over hvem som har kreativ kontroll over hvilke aspekter av prosjektet og hvor mye hver byrå kompenseres.

Markedsføringskanaler

Markedsføringskanaler, enten vertikale eller horisontale, har noen ganger en virksomhet som har de økonomiske ressursene som trengs for å dominere i en konflikt med andre virksomheter. For eksempel kan den eneste produsenten av et populært produkt ha betydelig svikt over forhandlerne som selger produktet. Den dominerende virksomheten pleier imidlertid vanligvis å bekymre seg om den andre virksomhetenes egeninteresse, da den dominerende virksomheten ofte avhenger av de andre virksomhetene i kanalen.

nisjer

Når bedrifter engasjerer seg i horisontal markedsføring, har de vanligvis ulike produkter eller tjenester som de spesialiserer seg på. Når bedrifter spesialiserer seg på de samme produktene og tjenestene, kan de stjele kunder vekk fra hverandre, noe som kan føre til konflikt. Noen bedrifter danner markedsføringskanaler spesielt for å unngå konflikt. I stedet for å konkurrere med hverandre, kan to virksomheter danne forskjellige nisjer, så direkte kunder til og fra hverandre. Å eliminere konflikter gjør bedriftene mer effektive, siden de ikke trenger å bruke så mange ressurser som konkurrerer med hverandre. Men hvis en bedrift dominerer en bestemt nisje, har virksomheten et monopol, noe som kan føre til at selskapet har mindre incitament til å tilby lavere priser og bedre produkter, og dermed skade forbrukerne som følge av dette.