Strategisk Plan Vs. Implementeringsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Visjon uten handling er bare dagdrømmering og handling uten syn er bare å passere tiden. God planlegging innebærer både visjon (strategi) og handling (implementering). Planlegging kan beskrives som en handling om å tenke på mulighetene som er åpne for organisasjonen, samt utvikling av prosedyrer og operasjoner som fører til visjonens oppnåelse.

Strategiske planer

Strategiske planer er opptatt av definisjonen av mål for organisasjonen. De definerer markedene som organisasjonen vil konkurrere i, samt de verktøyene som skal brukes til å skape en bærekraftig konkurransefortrinn. Som du må måle strategier i virkeligheten, er utgangspunktet vurdering av kunder, konkurrenter og evner i organisasjonen. Et omfang på tre til fem år er vanlig, da mindre enn det kan bli for kortsynt, mens mer vil trolig være for spekulativ i lys av den stadig voksende volatiliteten i bedriftsmiljøet.

Implementeringsplaner

Den strategiske planen bør lett kunne omsettes til konkrete, kortsiktige mål og oppnås gjennom spesifikke funksjonsområder som markedsføring, økonomi og menneskelige ressurser. Implementeringsplanene vil bli uttrykt i daglige vilkår og kan innebære månedlige eller kvartalsvise perioder, og de vil inkludere mekanismer for overvåking, kontroll og tilbakemelding.

Strategi til implementering

Den strategiske planen må være integrert i hverdagens ledelsesbeslutninger og ledere utvikler implementering og operasjonsplaner må holde det store bildet i bakhodet. Selv om det strategiske planleggingsgruppen ikke må erstatte organisasjonsbeslutningsstrukturen, bør den møte regelmessig for å vurdere fremdriften i implementeringen. Det må dele fremdriftsrapporter med ledelsen, og tilbakemeldingene som følger med, vil bidra til å tilpasse gjennomføringen og strategien.

Vanlige fallgruver

Strategisk planlegging i seg selv har liten bruk for organisasjonen, da den beste planen i verden er ubrukelig uten en god gjennomføring. En studie av 94 administrerende direktører fra et bredt spekter av virksomheter konkluderte med at færre enn halvparten av intervjuerne selv prøvde å integrere sine strategiske planer i organisasjonens virksomhet.De viktigste årsakene til svikt var mangel på involvering / innkjøp på vegne av administrerende direktør, planleggingsprosesser som ikke kunne stimulere strategiske tenkning og planleggingsprosesser som ikke var kontinuerlige, men sporadiske og oppfattet som halv-akademiske øvelser uten spesifikke implementeringsmål.