Forskjellen mellom forseglede bud og forespørsler om forslag

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forseglet bud og forespørsel om forslag er typer innkjøpsmetoder. Den avsluttede budprosessen innebærer konkurransedyktige bud som brukes til høypris kjøp av fysisk eiendom, tjenester eller konstruksjon. For eksempel er det vanlig å bruke forseglede bud for tungkjøpskjøp. Den laveste budgiveren som oppfyller forretningskrav, vil vinne budet. På den annen side vurderer en forespørsel om forslag mer enn bare pris: Det innebærer vanligvis en budprosess for spesielle høykostnadstjenester eller produktkjøp som krever ytterligere evaluering for å ta en beslutning.

Forseglet budprosess

I en forseglet budprosess vil en bedrift eller kontraktsansatt forberede en invitasjon til bud, som inneholder spesifikke forretningsbehov, og deretter publisere invitasjonen til potensielle tilbudsgivere. Budgivere vil da sende sine forseglede bud. Budene åpnes offentlig på et bestemt tidspunkt og sted angitt i invitasjonen. Etter å ha vurdert budene uten diskusjon, vil selskapet tildele kontrakten til lavest budgiver som best tilfredsstiller kravene angitt i invitasjonen.

Forespørsel om forslagsprosess

Med en RFP skriver et selskap eller en kontraktsansatt et dokument som beskriver spesifikke krav til et prosjekt og krever foreslåtte løsninger fra flere leverandører. Leverandørene vil da skrive og sende inn sine forslag som best passer til tjenestemannens behov.Tjenestemenn vurderer deretter de innsendte forslagene og velger de mest konkurransedyktige tilbudene. Selskapet forhandler deretter med de resterende leverandørene for å bestemme den mest kostnadseffektive løsningen.