Hva er forskjellen mellom en bygningsarbeider og en ingeniør?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Både byggearbeidere og ingeniører spiller en viktig rolle i byggeprosessen; Men rollene hver tar på, varierer sterkt. Ingeniører og byggearbeidere jobber ofte sammen når de lager et nytt prosjekt, og gjør forholdet til en symbiotisk. Hvis du vurderer å velge en av disse karrierealternativene, begynner du å utdanne deg selv i forskjellene som eksisterer mellom disse to handler.

Arbeidsoppgaver

En ingeniørs rolle er først og fremst å planlegge og overvåke byggeprosjekter. Disse fagpersonene er høyt opplært i konstruksjonsmekanikken, slik at de kan utføre adekvat byggeprosjekt. Etter planleggingsstadiet tar de rollen som tilsynsførende, ser på de som faktisk utfører byggeprosessen for å sikre at de utfører de nødvendige tiltakene riktig for å sikre den strukturelle stabiliteten til den resulterende bygningen.

Byggearbeidere, derimot, utfører faktisk oppgaven med å bygge en ny bygning eller struktur. Disse personene utfører det fysiske arbeidet som er nødvendig for å bringe ingeniørens plan å oppfylle, ofte arbeider under tilsyn av ingeniøren som de gjør.

Arbeidsmiljø

Ingeniører jobber i et utvalg av miljøer. Noen ganger kan de jobbe på et kontor, planlegge prosjekter og utføre matematiske beregninger for å sikre at de planlagte prosjektene er strukturelt lydige. På andre tidspunkter kan de jobbe i feltet, overvåke gjennomføringen av sine planer.

Byggearbeidere jobber nesten utelukkende i feltet, faktisk bygger bygninger og andre strukturer. Disse arbeidstakere får nesten aldri pusterom fra elementene, selv om de kan få en midlertidig pause hvis de jobber med innredning.

Utdanningskrav

For å jobbe som ingeniør må en person ha en høy utdanning. Ofte krever oppføring i deres felt minst en mastergrad i ingeniørfag eller et relatert felt. Noen selskaper tillater imidlertid ingeniører å jobbe som lærlinger mens de tjener sin høyere utdanning grad hvis de har en bachelor i et relatert felt.

Byggearbeidere, derimot, trenger ikke å ha noen spesialisert opplæring. Personer i denne bransjen kan ofte jobbe med så lite som et videregående diplom eller GED.

Lønn

Ingeniører blir ofte betalt godt for sitt arbeid. Selv om lønnen varierer fra bestemt felt til felt, kan enkeltpersoner i denne bransjen forvente å tjene hvor som helst fra $ 52.480 til $ 83.121, rapporterer Bureau of Labor Statistics med henvisning til 2010-data.

Byggearbeideren blir generelt betalt på timebasis, og gjør gjennomsnittlig 21 dollar per time fra 2010. Hvis byggearbeideren kan finne arbeid 12 måneder i året, kan han tjene 43.680 dollar per år og gjøre dette beløpet per time; Men byggearbeid er ofte sesongmessig, noe som reduserer arbeidstakerens årlige inntekt betydelig.