Er mangel på arbeid kvalifisert for arbeidsledighet?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For å samle arbeidsledighet må du vise jobbseparasjonen din gjennom situasjoner utenfor din kontroll. Et krav om manglende arbeid er en av de vanligste årsakene til å samle inn ledighet fordi det innebærer at den eneste grunnen til at du er arbeidsløs, er at arbeidsgiveren ikke hadde noe arbeid å gi deg. Staten verifiserer dette med din tidligere arbeidsgiver. Hvis din tidligere arbeidsgiver reagerer med en annen grunn til jobbseparasjonen, kan staten spørre deg om bevis for å bevise at du ble slettet for mangel på arbeid.

Mangel på arbeid

Med hensyn til jobbseparering er "mangel på arbeid" en situasjon der arbeidsgiveren ikke har nok arbeid til å rettferdiggjøre å holde deg på lønnslisten. I hovedsak har han ikke råd til å holde deg på, så han avslutter ansettelsen. Ofte kalles dette en oppsigelse. Det innebærer at jobbprestasjonen din var opp til pålydende, og den eneste grunnen til at arbeidsgiveren lar deg gå var, fordi han måtte.

Arbeidsledighet Støtte

Mens mangel på arbeid er dårlig for jobbstabiliteten, er det faktisk gode nyheter når du legger inn arbeidsledighet. Arbeidsledighetskompensasjon er bare for personer som er arbeidsløse uten egen feil. Mens hver stat tolker det annerledes, anerkjenner hver stat at den blir avskrevet på grunn av mangel på arbeid som kvalifisert jobbskille. Faktisk, i noen stater, krever noen annen grunn til jobbseparasjonen din en passende forklaring før du kan samle fordeler.

Arbeidsgiver verifisering

For å bekrefte jobbseparasjonen kontakter staten din tidligere arbeidsgiver. Det sender vanligvis melding til bedriftsadressen og ber om at han svarer på varselet innen et bestemt tidsrom hvis han er uenig med det. Arbeidsgiver betaler lønnsskatt basert delvis på antall tidligere ansatte som samler arbeidsledighet. Så hvis du ikke ble lagt av på grunn av mangel på arbeid, er arbeidsgiveren din sannsynlig å fortelle staten og gi dokumentasjon for å unngå å betale ekstra lønnskostnader på grunn av dine fordeler.

Bevisende det

Hvis arbeidsgiveren din forteller staten din jobbseparering er for noe annet enn mangel på arbeid, kontakter staten deg for å avklare situasjonen. Du må kanskje bevise at jobbseparasjonen din kvalifiserer for fordeler ved å sende overbevisende bevis. Dette kan inkludere jobbseparasjonspapirene fra arbeidsgiveren, ofte kalt en rosa slip. Hvis du har annen skriftlig melding fra arbeidsgiveren som innebærer at du ble lagt av for mangel på arbeid, kan du også bruke det for å bevise din sak. Notariserte vitnesbyrd fra tidligere kolleger er også nyttige.