Hva er startlønnen for bildesignere?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fra dashbordet til baklysene begynner hvert aspekt av et kjøretøy med et konsept. Bil- eller bildesignere er de som lager konseptene som bilprodusenter til slutt blir til noe folk kan realistisk kjøpe og kjøre. Selv om bildesignindustrien er lukrativ for de med erfaring, begynner alle designere på oppdragsnivå. Disse jobbene betaler vanligvis ikke mer enn $ 60 000 per år på utgivelsestidspunktet, selv om prisene varierer fra produsent til produsent.

Starter betale

Bil- eller bilprodusenter faller inn i gruppen "Kommersielle og industrielle designere" med Bureau of Labor Statistics. Byrået indikerer at lønnsraten i 10. prosentilgangen for denne gruppen i mai 2010 var 33,190 dollar per år, eller 15,96 dollar per time. I den 25. percentilen har designere opptjent 43,120 dollar per år, eller 20,73 dollar per time. Medianen var $ 58.230 per år, som konverterer til $ 27,99 hver time. Disse tallene inkluderer flere erfarne personer i lavere betalende sektorer og regioner, men vanligvis er lavere prosentiler korresponderende med inngangslønn, da lønnsnivåene pleier å øke over tid. En annen kilde, MyJobSearch-nettsiden, rapporterer at noen førstegangsdesignere var ubetalt i 2009, og tjente hovedsakelig som praktikanter. Andre og tredje år designere hos store bilforetak tjente $ 43.500 til $ 57.391. Dette tilsvarer godt 25 prosentandelen og medianen for hele kommersielle og industrielle designindustrien. De i mindre bilforetak oppnår sannsynligvis lønn nær den 10. prosentilen.

Spesifikk sektor

BLS indikerer at kommersielle og industrielle designere som jobber i bilindustrien, kan jobbe i to separate sektorer. Den første er produksjon av motorkjøretøyer, hvor designere er ansvarlige for den generelle utformingen av kjøretøy. Den andre sektoren er produksjon av motorkjøretøyer. Disse designerne kan være involvert i det generelle design av biler, men de konsentrerer seg om å designe spesifikke deler som passer til den overordnede designen. Betal i gjennomsnitt betydelig høyere for generelle designere enn deler designere. Bureauet rapporterer at generelle designere i gjennomsnitt utgjorde $ 88.280 i mai 2010, mens de som produserte deler tjente $ 62.710 per år, kanskje fordi generell design gir begynnelsesbegrensninger for utformingen av delene.

Ansatte kontra frilansere

Noen begynner bilprodusentene frilans mellom forskjellige selskaper for å bygge opp porteføljen eller å tjene en inntekt til de lander en jevn designjobb. Disse uavhengige entreprenørene fyller ofte de behovene som produsenter har til permanent designere er ansatt. Frilansere kan noen ganger forhandle priser per prosjekt. Imidlertid har disse designerne ingen garanti for tilleggsarbeid og har derfor uforutsigbar inntjening, særlig siden hvert firma legger en annen verdi på et design.

betraktninger

Som MyJobSearch-nettstedet peker på, kan designere fremskritt ganske raskt i bransjen hvis de jobber hardt. Men i USA lider bilindustrien på publiseringstidspunktet. Spesielt opplever General Motors økonomiske problemer, og kutter mange jobber, spesielt i Detroit-området. Selv i store selskaper er antall designjobber begrenset i forhold til andre stillinger i bilindustrien. For eksempel, ifølge Car Design News nettsiden, i 2006 var forholdet mellom bilingeniører til designere omtrent 20 til 1. Designere må kanskje se til utlandet for arbeid når de starter, og de som ønsker å bryte inn i bransjen må skape eksepsjonelle porteføljer hvis de håper å lande en av de høyere betalende oppføringsnivåene som er tilgjengelige.

Anbefalt