Hva er startlønnen for en medisinsk fysiker?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Medisinsk fysikk er en grenen av fysikk som gjelder fysikk for å behandle medisinske forhold. Det er knyttet til medisinsk elektronikk, bioengineering og helsefysikk. Medisinske fysikere fokuserer sitt arbeid på å håndtere radiologiske teknikker. De forbedrer bildebehandlingsteknikker, utvikler nye, forbedrer strålingssikkerhetsprotokoller, utformer behandlingsplaner med radiologiske onkologer og sikrer at pasientene får riktig dose stråling under behandling.

Utdanning og Kvalifikasjoner

Du kan vanligvis sikre en junior medisinsk fysiker stilling med en mastergrad, men du trenger en Ph.D. å bli en medisinsk fysiker. Medisinske fysikere bør sertifiseres i deres underfelt av den aktuelle organisasjonen over denne delfeltet. Det amerikanske styret for medisinsk fysikk, det amerikanske styret for radiologi, den kanadiske kollegiet av fysikere i medisin eller det amerikanske styret for kjernefysisk medisin, tilbyr alle sertifiseringer for medisinske fysikere.

Jobbutsikt

Det er mellom 3.000 og 4.000 medisinske fysikere som arbeider i USA, med et behov for rundt 300 mer hvert år, ifølge Duke University. Dessuten nærmer mer enn halvparten av de arbeidende medisinske fysikerne pensjonsalderen og må byttes ut. Disse to faktorene vil sannsynligvis kombinere for å skape en mangel på medisinske fysikere og en etterspørsel etter nye.

lønn

Ifølge Salary Experts.com er median lønn for en medisinsk fysiker med mindre enn et års erfaring rundt $ 50.000 i året. Med 1 til 4 års erfaring øker medianlønnen til rundt $ 100 000 i året. Den amerikanske sammensetningen av fysikere i medisin utfører en årlig undersøkelse av lønn for sine medlemmer. I 2007-studien var median lønn for en medisinsk fysiker uten brettsertifisering $ 115.000 (mastergrad) og $ 124,000 (Ph.D.). Med styrets sertifisering økte medianlønnen til $ 162.200 (mastergrad) og $ 175.000 (Ph.D.).

Hvor jobber er

De fleste medisinske fysikjobber (85 prosent) er i et terapiområde, ifølge Duke University. Resten av jobbene er delt mellom diagnostisk bildebehandling (10 prosent) og nukleærmedisin (5 prosent). Jobber kan bli funnet på medisinske skoler, sykehus og klinikker. Men, New York, Texas, Florida og Hawaii krever medisinske fysikere å ha en statslig lisens for å kunne jobbe på et sykehus.

Anbefalt