Betydningen av prosjektstyringsverktøy

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hovedformålet med prosjektledelsesverktøy er å hjelpe ledere til å planlegge, gjennomføre og kontrollere alle aspekter av prosjektledelsesprosessen. Bedrifter er avhengige av viktige verktøy for å styre et prosjekt for å sikre at hver oppgave er fullført i tide og for å balansere arbeidsbelastning for optimal tidshåndtering. Fordi prosjektstyringsverktøy øker ressurseffektiviteten og sikrer prosjektets omfang, er slike verktøy spesielt viktige for prosjektledere involvert i store, komplekse prosjekter.

Estimering, planlegging og sporing

Prosjektering av styringsverktøy som prosjektplaner, oppgaveoppgaver, prosjektbudsjetter og Gantt-diagrammer - strekdiagrammer for planlegging og planlegging - gjør det mulig for prosjektledere å estimere, planlegge og spore prosjekter effektivt. Faktisk ser mange på å utvikle prosjektplaner som den mest kritiske fasen i prosjektledelsesprosessen. Prosjektledelsesverktøy lar ledere klart definere mål og mål.

Tilordne og planlegge ressurser

Prosjektledelsesverktøy er kritisk i ressursområdet. Verktøy som Gantt-diagrammer og ressurs- og kostnadsrapportering gjør det mulig for prosjektledere å tilordne og planlegge ressurser. Disse egenskapene kommer i bruk spesielt innen produksjon og produksjon.

Typer Prosjektledelsesverktøy

Mange tidlige prosjektledelsesprogrammer var generelle verktøy som ikke var utformet for et bestemt aspekt av prosjektledelse eller for en bestemt bransje. Nå har programvareutviklere opprettet prosjektstyringsverktøy som retter seg mot bestemte bransjer. Og disse prosjektledelsesverktøyene kommer i forskjellige typer: papirbaserte verktøy, for eksempel maler, sjekklister og skjemaer; automatiserte verktøy, som kan oppholde seg på lokale datamaskiner til primære brukere eller oppholde seg på en nettverksserver for forskjellige brukere; og nettbaserte verktøy.

Free Software vs Fee Software

Gratis prosjektledelsesprogramvare er tilgjengelig for prosjektledere. Slike programvare inkluderer stasjonære applikasjoner og web-baserte tjenester. Selv om de var gratis, kunne de konkurrere med gebyrbaserte applikasjoner når det gjelder fordeler og funksjoner. Ikke desto mindre kan gratis programvare ikke ha nok grunnleggende funksjoner for noen prosjektledere - ikke nok skalerbarhet, begrenset interoperabilitet, utilstrekkelig portabilitet, utilstrekkelig hurtig responstid, noe som gir gebyrbaserte applikasjoner som er bedre for deres organisatoriske behov.

Anbefalt