Business Division Structure

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En divisjon er en samling funksjoner, for eksempel forskning og utvikling, regnskap, markedsføring og kundesupport, og jobber sammen for å utvikle og selge et produkt eller en tjeneste. Divisjonene i et selskap ledes av mellomstore og øverste ledere som rapporterer til visepresidentene på konsernnivå eller direkte til konsernsjefen. Divisjonsstrukturer kan være basert på produkt, geografi og marked.

Produkt

I produktstrukturen er divisjonene organisert av produkter. For eksempel kan en verktøyprodusent opprette divisjoner for håndverktøy, verktøy og tilpassede verktøy. En programvareprodusent kan sette opp divisjoner for operativsystemprodukter og kontorproduktivitetsløsninger. Et finansielt konsulentfirma kan opprette divisjoner for regnskapstjenester, skatteplanleggingstjenester og investorrelatertjenester. Bedriftsledere må følge salg og fortjeneste i disse divisjonene og koordinere forretningsstrategier for å optimalisere lønnsomheten for hele selskapet.

Geografi

I geografistrukturen er divisjonene organisert av selskapets geografiske driftsområder. Produktdesign og produksjon i disse strukturene kan sentraliseres, eller de kan være funksjonelle enheter innen hver geografisk deling. Geografiene kan være innenfor ett land, eller de kan være globale regioner. Den geografiske strukturen kan være lagdelt: for eksempel et sett av divisjoner for regioner innenfor et land, og et ytre sett for Amerika, Asia-Stillehavet og Afrika.

Marked

I markedsstrukturen er divisjonene organisert av kundesegmentene som betjenes av selskapet. For eksempel, hvis en kontorproduktprodusent selger sine varer til enkeltpersoner, små bedrifter og mellomstore bedrifter, kan det opprette en egen divisjon for hvert enkelt av disse kundemarkedene. Dette vil gi dem mulighet til å designe markedsførings- og støttestrategier som passer for deres kunders behov. For eksempel vil en selvstendig næringsdrivende trolig enten kjøpe på nettet eller fra en fysisk butikk. Men små og mellomstore bedrifter må kanskje serveres av en eller flere dedikerte kontoforvaltere.

Hybrid

Divisjoner kan også være en hybrid av en eller flere av produkt, geografi og markedsstrukturer. For eksempel kan en bilprodusent ha geografiske divisjoner for Amerika, Asia-Stillehavet og andre regioner i tillegg til produktdivisjoner for hver av sine modeller. En programvareprodusent kan ha divisjoner for sine produkter i tillegg til divisjoner for å betjene sine kundemarkeder, som hjemmekontorer og store bedrifter.

Fordeler

Divisjonsstrukturer er mer fleksible og kan reagere raskere på endringer i forretningsforholdene fordi beslutningstaking er decentralisert til divisjonshoder. Kunder og leverandører har vanligvis et kontaktpunkt for å løse problemer, noe som vanligvis betyr færre problemer for dem. Internasjonale enheter kan skreddersy sine produkter og tjenester til lokale kulturer og preferanser.

ulemper

Det er overlapping i divisjonsstrukturen fordi flere divisjoner kan ha samme funksjonelle enheter som menneskelige ressurser, regnskap og økonomi. Torvkamper over økonomisk og menneskelig ressursallokering kan føre til dårlig samordning mellom divisjoner, noe som kan gjøre integrasjon og standardisering vanskelig over hele selskapet.