Ulempene ved Business Process Management

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prosesshåndtering, ifølge tilhørerne, er i stand til å forbedre forretningsmessig ytelse. Denne troen er imidlertid ikke akseptert av alle bedriftslærere og utøvere. Faktisk er det potensielle ulemper med å implementere et prosesshåndteringssystem. Ledere som vurderer å implementere prosesshåndtering bør nøye vurdere disse potensielle ulempene før de tar en beslutning.

Definisjon

Prosesshåndtering er formalisering av forretningspraksis. Det er tre trinn for å behandle ledelsen. For det første kartlegges prosessene slik at den nåværende måten å gjøre ting er forstått på. For det andre gjøres forbedringer i disse prosessene. Til slutt overvåkes disse nye prosessene for å sikre at de blir fulgt riktig.

fordeler

Ifølge forutsetninger for prosesshåndtering har den tre viktige fordeler. Det er en økning i effektivitet; prosesshåndtering skal øke utbyttet og redusere avfall og omarbeide i produksjonen. Den andre er etableringen av strammere internorganisasjonsforbindelser. Den tredje er at bedrifter som er mer effektive og har strammere intraorganisatoriske sammenhenger, bør kunne produsere varer som tilfredsstiller forbrukernes krav. Imidlertid har disse påståtte fordelene ikke blitt endelige støttet av forskning, ifølge Mary J. Brenner og Michael L. Tushmans artikkel, "Utnyttelse, leting og prosesshåndtering: Revidert produktivitets dilemma", publisert i The Academy of Management Review i 2003.

ulemper

Bortsett fra mangelen på bevis som støtter de påståtte fordelene med prosesshåndtering, er det tegn på at prosesshåndtering kan - i noen tilfeller - være skadelig for bedrifter. Dette skyldes at prosesshåndtering har en tendens til å begrense innovasjoner. Innovasjoner som skjer gjennom prosesshåndtering er vanligvis bare inkrementelle. Dette innebærer at det ikke er sannsynlig at radikalt innovasjon skjer i et firma som benytter prosesshåndtering. Forskning fra Brenner og Tushman foreslår at bedrifter som jobber med prosessbehandling, vil være mindre vellykkede i perioder med rask endring enn bedrifter som ikke benytter prosesshåndtering.

Løsning

Løsningen for å oppnå ønsket effektivitet i prosesshåndtering, uten ulempene, er å bygge et ambidextrous firma. Dette er en som samtidig styrer leting og utnyttelse. Forskning har funnet at ambidextrous firmaer som ansetter prosesshåndtering, er i stand til å oppnå de påståtte fordelene ved prosesshåndtering, samtidig som potensielle ulemper unngås, ifølge Brenner og Tushman.