Tillatelsesmetoden for opptak av inkasso

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter som utvider kreditt til kunder, risikerer ikke å bli betalt. Risikoen for utvinnbare kontoer balanseres imidlertid av tilleggsinntektene en bedriftsøkning når det utvider kreditt til kunder. I regnskapssyklusen kalles prosessen med å registrere uinnkrevbare kontoer kvotemetoden. Flere kontoer brukes til å skille de ikke betalte kundefordringene fra de betalende kontoene, og spesifikke journalposter er inkludert i regnskapet.

Bestem oppkjøpsbeløpet

Ingen rask regel eller ligning eksisterer for å vite hvor mye av dine fordringer vil gå ubetalt. Prosentandelen oppdages over tid, ved hjelp av historiske data. Men som utgangspunkt er 3 prosent et akseptabelt beløp som skal brukes til regnskapsmessige formål. Du kan justere prosentandelen senere, når du kan beregne bedriftens prosentandel. Så hvis virksomheten din har $ 25.000 i kundefordringer, og du bruker 3 prosent for uoppkallbart beløp, er bedriftens godtgjørelse for inkasso-kontoer 750 dollar.

Justere poster

Ved utgangen av regnskapsperioden korrigeres beløpet av utvinnbare kontoer i kundefordringer. To kontoer brukes til å fullføre justeringsoppføringene: Avsetning for tvilsomme kontoer og dårlig gjeldsutgift. Tilgodehavende for tvilsomme kontoer er driftsbeløpet av virksomhetenes forfallsfordringer og dårlig gjeldsutgift er beløpet forfallsfordringer for en bestemt regnskapsperiode. Hvis du hadde $ 750 i ikke-innkrevne kontoer, er justeringsoppføringen en debet på feil gjeld for $ 750 og en kreditt på Tillatelse for tvilsomme kontoer for $ 750.

Balanse og inntektssammendrag

Både tillatelsen for tvilsomme kontoer og dårlig gjeld kostnadsføres på regnskapet. Tilgodehavende for tvilsomme kontoer er balanseført, mens skadekostnad er oppført i resultatregnskapet. I den endelige fasen av regnskapssyklusen er dårlig gjeldsutgift utelukket til inntektssammendraget, som er plassholder for midlertidig regnskap. Tillatelse til tvilsomme kontoer er en permanent konto, og derfor blir kontosaldoen overført fra en regnskapsperiode til den neste.

rasjonale

Sporing av dårlig gjeld gjennom kvotemetoden gjør det mulig for en bedrift å undersøke sine kredittutvidelsesmetoder. Ved å isolere den dårlige gjelden kan en bedrift sjekke trender eller mønstre i sin kredittgivende politikk og muligens redusere sin uinnkrevbare prosentandel. Det fjerner den svake gjelden fra kundefordringene, noe som gjør kundekontoenes konto mer nøyaktig. Nøyaktighet er viktig for årsregnskapet, fordi jo mer nøyaktige registreringene er, desto bedre registreres den økonomiske helsen til virksomheten.