Hva er ISO?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

ISO er akronym og varemerke for selskapet Insurance Services Office Inc., basert i Jersey City, New Jersey. ISO tilbyr et bredt spekter av informasjon og konsulenttjenester til forsikringsselskaper, alt fra statistisk og aktuariell informasjon til policy språk til risikovurdering for bestemte steder. ISO er kanskje best kjent som firmaet som gir ISO-klassifiseringer for lokale brannvesener, som brukes av forsikringsselskaper til å bestemme premier for boligeiendomspolitikk i dette området.

ISO Fire Department Ratings

Systemet ISO bruker for å avgjøre en brannvesenets vurdering, kalles brannundertrykkelsesverdieringsplanen - en skala fra 1 til 10, hvorav 1 er den beste poengsummen. Denne ISO-vurderingsplanen undersøker mange faktorer knyttet til lokale brannvesener, spesielt med fokus på trening og utstyr, og undersøker også brannstasjonene i samfunnet.

Kritikken av ISO-klassifiseringer

Noen argumenterer for at ISO-klassifiseringer er problematiske på flere nivåer. Det meste av kritikken er at ISO-karakterene ikke er nødvendig å bli revurdert over tid - selv om brannvesenet kan kreve revurderinger - og at de stole på lokale brannvesener for å rapportere eventuelle endringer som kan påvirke deres ISO karakterer. Kritikere peker også på at ISO-klassifiseringer ikke tar hensyn til individuelle samfunnskarakteristikker, noe som for eksempel krever at brannvesenene har ekstra ladderutstyr for høyere byggebranner for å få bedre vurdering selv om samfunnet ikke har noen bygninger høyt nok å kreve stigeforlengelser når du bekjemper en brann.

Public Protection Classification (PPC) Program

ISO lager informasjonen som samles inn på kommunale brannvesener og dets vurderinger tilgjengelig for allmennheten gjennom sitt PPC-program. ISO tildeler en PPC-vurdering fra 1 til 10 for hver av 44 000 samfunn (eller en del av et fellesskap), og denne informasjonen er tilgjengelig for både forsikringsselskaper og medlemmer av samfunnet. I noen tilfeller kan investeringssamfunnene i oppgradering av brannslukningsanlegg få tilbake på bare noen få år med betydelig lavere boligforsikringspremier.

Andre ISO-produkter og tjenester

ISO er et av de største forsikringsselskapene i verden (medlem av Verisk-familien av selskaper), og tilbyr en rekke andre tjenester, herunder aktuar-, underwriting- og politikksspørsmål samt svindelidentifikasjonsverktøy og andre tekniske tjenester.