Ansatteforhold og menneskelige ressurser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansattes relasjoner er den eneste disiplinen innen menneskelige ressurser som knytter seg til alle aspekter av sysselsetting. Mens ansattes relasjoner regnes som bare en spesifikk disiplin, må eksperter på dette området være kunnskapsrike om alle områder innenfor menneskelige ressurser for å være effektive når det gjelder å håndtere arbeidsforhold. Kompensasjon og fordeler, sikkerhet på arbeidsplassen, rekruttering og utvelgelse og ytelsesledelse er andre fagområder med menneskelige ressurser.

Definisjon av ansattes forhold

Det grunnleggende formålet med et ansattes relasjonsområde innenfor human resources-avdelingen er å opprettholde gode arbeidsforhold mellom arbeidsgiver og ansatte. Styrking av arbeidsgiver-ansattes forhold lyder som en høy ordre; Men erfarne ansattes relasjoner fagfolk er komfortable med å ta opp problemer i hver av human resources disipliner.

Ansattes forhold til arbeidsliv

Begrepet ansattes relasjoner og arbeidsforhold er noen ganger brukt utveksling; Men i store organisasjoner som ansetter både fagforeninger og ikke-faglige arbeidere, er det en primær forskjell mellom de to. Ansatte relasjoner spesialister håndterer generelt saker som involverer ansatte som ikke er medlemmer av en forhandlingsenhet. Arbeidsforbindelsespesialister er ansvarlige for å håndtere saker som involverer arbeidsstyringsspørsmål, for eksempel forhandlinger om fagforhandlinger, klager, voldgift, arbeidsstopp og streik. Ansatteforbindelsespesialister, derimot, håndterer arbeidsansvar på ikke-faglige ansattes klager, ytelsesstyring og ansettelsesgodkjenning.

Ansattes forhold og rettferdig arbeidspraksis

For mange ansattes relasjonsspesialister består deres primære rolle av å identifisere og løse arbeidsplassproblemer vedrørende klager om diskriminerende arbeidspraksis, seksuell og ulovlig trakassering og arbeidsgiverrepresentasjon under arbeidsledighetshøringer. Arbeidsplassundersøkelser krever kunnskap om arbeidstakeres borgerlige rettigheter, arbeidslov og prosedyrer for formelle saker før rettferdig arbeidstakerbyrå. Disse inkluderer US Equal Employment Opportunity Commission og statlige menneskerettighetsoppdrag. Opprettholde ansattes konfidensialitet er et ansvarsforhold fra ansattes relasjonsspesialist fra den første klageapplikasjonen til oppløsning. Klager om diskriminerende arbeidspraksis er alvorlige saker innenfor ansattes relasjoner, derfor mottar ansatte i personell på dette området vanligvis omfattende opplæring om arbeidslov og tvisteløsning.

Forbindelse mellom ansattes forhold og menneskelige ressurser

En fullt bemannet personalavdeling har det bra å ha en ansattes relasjonsspesialist; Human Resources Manager bør imidlertid være velbevandret i alle feltets fagområder. I dette tilfellet forventes HR-lederen å ta ansvar for ansattes forhold. På samme måte kan medarbeiderforbindelsespesialister som er svært dyktige i hver HR-disiplin, rimelig forutse forfremmelse til en human resources-lederrolle gitt sin velrenommerte kunnskap og kompetanse i alle HR-disipliner.