Slik utfører du en kvalitetssirkelaktivitet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kvalitetssirkelaktiviteter dykker seg inn i problemer som påvirker kvalitetskontrollen. Frivillige lag formulerer løsninger på problemer ved å samle data, undersøke, analysere, lage en handlingsplan, implementere den og evaluere resultatene av den planen. Når lagmedlemmer kartlegger og fullfører aktiviteten, blir deres forslag gitt til ledelsen for å kontrollere og revurdere ledelsens mål, prioriteringer og kvalitetsstandarder. Kvalitetssirkler finnes vanligvis i japanskstyrte selskaper der konsensus styrer prosjektledelsen fremover. En kvalitetssirkel fungerer best med en tilrettelegger som en senior ansatt som koordinerer arbeidet.

Elementer du trenger

  • Frivillige ansatte

  • Oppslagstavle

  • notatbøker

Oppgi prosjektnavn, mål, årsaker til prosjektet, et gruppenavn og frivillige medlemmer, slik at alle medlemmer er på samme side angående prosjektets krav. Bruk et plakatkort og kalender for å henge prosjektopplysningene i vanlig visning, slik at medlemmene ofte kan referere til det. Pass på at alle medlemmer har egne notatbøker for notat og referanse.

Lag en aktivitetsplan. Dette kan være i tekstform, men helst i kalenderformat. En måneders mellomrom fungerer best, men ukentlige kalendere er akseptable dersom kvalitetssirkelen møtes mer enn en gang hver uke. Seksjoner skal inneholde en liste over hvem som frivilliggjør for hver del av prosjektet. Hunter-samlere analyserer og samler data, mens en annen fasett av teamet analyserer og undersøker dataene. Hele laget vil komponere en handlingsplan, vurdere hvordan man implementerer den, og deretter vurdere resultatene. Tittel seksjonene som forskning, kompilering, analyse, etterforskning, handlingsplan, gjennomføring og evaluering, med relevante frivillige navn og notater skrevet under hver seksjon.

Vurder dette forenklede eksempelproblemet for å hjelpe deg med å utføre en kvalitetssirkelaktivitet for problemet ditt: Kvalitetssirkelen undersøker hvordan du best kan redusere skrap på en kulelagerfabrikk. Teamet samler innledningsvis til forskningsdata om mengden skrap produsert fra produksjonsprosessen. Kvalitetssirkelteamet jobber med ledelsen for å avgjøre bestemte mål for å måle dataene. Dette vil la begge gruppene finne ut hvor fabrikken trenger å justere produksjonsprosessene for å redusere skrap. Laget samler data og vurderer det mot prosjektets mål. Avhengig av dataanalysen og hvordan den går i tråd med prosjektmålene, vil laget bestemme hvordan man skal undersøke en reduksjon i skrap, deretter analysere resultatene igjen mot prosjektmål, slik at selskapet kan forhindre fremtidig overskudd og det tilhørende monetære tapet.

Utvikle en handlingsplan for kvalitet sirkel basert på lagets analyse og jobbe med ledelsen for å implementere den. Et problem over hele bedriften er ofte et interdepartementalt problem.

Arbeid med ledelsen for å evaluere kvalitetssirkelaktiviteten, standardisere den for å oppfylle kriterier for kvalitetsrapporteringsstandarder om nødvendig. Legg merke til fremtidige fag som kan oppstå fra løsningene som kvalitetssirkelen antyder.

Tips

  • Møt ofte om mulig, avhengig av prosjektets mål og retningslinjer.

    Velg frivillige fra fabrikkens gulv hvis kvalitetssirkelen er på fabrikk. Det er øynene og ørene til det som foregår i grøfter og har ofte større innsikt enn ledelsen.

    Kvalitetssirkler antyder handlingsplaner for å forhindre ytterligere problemer, fordi det er mye lettere og billigere å unngå enn å løse et problem.

Advarsel

Ikke fyll ut for slacking frivillige. Enten finner en måte å engasjere seg på eller finne nye frivillige.

Ikke segreger kvalitetssirkelen fra ledelsen. Bruk det du har og hvem du vet for å finne den nødvendige informasjonen for å gjøre utdannede forslag levedyktige.

Anbefalt