Den beste kaldteknikkteknikken for livsforsikring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om det er tilsynelatende skremmende, kan kaldt ringer til å selge livsforsikring bli et ganske effektivt verktøy for livsforsikringsvirksomheten dersom du anvender bevisste og effektive teknikker. Det er flere viktige teknikker du kan bruke til å bedre selge og lande avtaler med potensielle livsforsikringskjøpere.

Vær forberedt

Ifølge Insurance-leads-advisor.com kan kaldt anrop være det siste utvalget av livsforsikringssalg, men du kan gjøre det til en effektiv salgsteknikk. Før du foretar samtaler, vær sikker på at du har en oppdatert kontaktliste med riktige telefonnumre og riktige navn. Du sparer avgjørende tid hvis du bruker tid på å spore opp riktig informasjon. Du vil heller ikke bryte loven ved å ringe folk som er på "ikke ring listen".

Forbered deg alltid med et skript av hva du skal si til den som ringer. Vet hvordan å overvinne innvendinger fra den som ringer. Hvis du ikke kommer til personen du vil snakke med, sørg for at du har teknikker for å komme seg rundt "gatekeeper" for å nå personen på din samtale. Til slutt, vil ha bortkastet tid spørre om personens dag. Få til punktet av samtalen. Du kan skape en vennlig holdning ved å smilere til deg selv før og mens du ringer; et smil oversetter faktisk gjennom telefonlinjene i dine vokaltoner.

Utdanne

Pass på at du er utdannet om personen du ringer til. Hvis det er mulig, vet deres alder og noe om deres ansettelsesstatus. Slike kunnskaper bidrar sterkt til å skreddersy typen livsforsikring som er ideell for dem. Du vil formidle til innringeren at du vet nok om dem for å garantere en personlig avtale. Ikke gjør forutsetninger om personen du ringer, gjør forespørsler. Til slutt, bruk alltid så lite av personens tid som mulig, og sørg for å anerkjenne den personen du ringer om at du gjenkjenner viktigheten av sin tid.

garantier

Gjør en bestemt garanti for at hvis de planlegger en avtale med deg om livsforsikring, vil de ikke kaste bort tiden deres. Gi spesifikke detaljer om hvilke tjenester du tilbyr, og hvordan en personlig avtale vil være til nytte for den som ringer. Kontroller at før du avslutter samtalen, har du ringeren bekreftet at de har alle detaljer for en personlig avtale. Du kan til og med ta ned e-postadressen din for å sende en bekreftelses-epost angående avtalen.