Hva er en Construction Completion Bond?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En ferdigstillingsbinding eller sluttbinding er en av mange sikkerhetsobligasjoner som brukes som en del av en byggekontrakt. En fullføringsobligasjon sikrer at skyldneren ser prosjektet gjennom til ferdigstillelse som uttrykt i en kontrakt med en obligasjon. I motsetning til ytelsesobligasjoner eller betalingsobligasjoner beskytter fullføringsobligasjoner kreditorfinansiering et prosjekt i stedet for kontraktsmessige klient eller leverandørens leverandører.

Sikkerhetsobligasjoner

Sikkerhetsobligasjoner er dokumenter som garanterer erstatning fra en tredjepart til en obligasjon på vegne av en gjeldsmann under avtaleforhold. Denne garantistparten utsteder et garantibevis til en obligator for et bestemt beløp. Børsen gir deretter garantibevis til obligatøren som erstatningsgaranti dersom skyldneren ikke oppfyller vilkårene i kontrakten. Hvis dette skjer, kompenserer kausjonisten obligasjonen og gjenoppretter beløpet fra gjeldsmannen.

Fullføringsobligasjoner

Fullføringsobligasjoner er sikkerhetsobligasjoner som en entreprenør sender til en bank eller annen kreditor som har utbetalt et lån for å finansiere et prosjekt. Et fullføringslån sikrer at en kreditor fortsatt mottar hovedstol og renter på et lån selv om prosjektet selv ikke klarer å fullføre. I tillegg sikrer en fullføringsbinding implisitt at det ikke er noen utestående rettigheter fra deltakende bidragsytere (ansatte, leverandører og underleverandører) når prosjektet er fullført.

Fullføringsobligasjoner vs Betalingsobligasjoner

Fullføringsobligasjoner bør ikke forveksles med betalingsobligasjoner. Betalingsobligasjoner er sikkerhetsobligasjoner gitt av en gjeld til sine leverandører, ansatte og underleverandører som plikter for å sikre full og rettidig betaling. Hvis de ikke mottar slik betaling fra skyldneren, kan disse partene handle på deres respektive betalingsbinding for nødvendig kompensasjon. Hvis kausjonen kompenserer noen av disse partene, er skyldneren ansvarlig for kostnaden. Hvis alle parter blir betalt i sin helhet og i tide av prosjektets konklusjon, returnerer disse partene betalingsobligasjonene til gjeldsmannen.

Fullføringsobligasjoner vs Prestasjonsobligasjoner

Prestasjonsobligasjoner avviker også fra fullførte obligasjoner. Mens ferdigstillede obligasjoner skaper en garanti mellom gjeld og låner som obligatorisk, oppnår obligasjonslån en garanti mellom gjeldsbrev og kontraktspliktige. En ytelsesobligasjon garanterer at skyldigeren mottar kompensasjon for eventuelle tap i forbindelse med kontraktbrudd fra skyldnerens side.