Hvordan skrive en selvprestasjonsevaluering

Anonim

Enten du jobber for en liten bedrift eller et stort selskap, er det sannsynlig at du har kvartalsvis eller årlig prestasjonsvurdering. Ikke bare er disse evalueringene et verktøy for sjefene for å avgjøre om du er klar for mer ansvar - og mer lønn - men de er en måte å identifisere om det er områder der du kan dra nytte av mer opplæring eller detaljert oppmerksomhet. Mens mange arbeidsgivere liker å stole på sine egne observasjoner i utarbeidelsen av en prestasjonsvurdering, er det ikke uvanlig at ansatte blir bedt om å skrive evalueringer om seg selv og hva de føler de trenger for å gjøre jobben bedre.

Lag en liste over alle oppgaver knyttet til jobben din. Sammenlign denne listen med jobbkravene til stillingen din. Hvis de ikke har blitt oppdatert nylig, er det sannsynlig at enkelte oppgaver enten har gått av med tidens gang eller at du har fått nye ansvarsområder i løpet av oppdraget ditt. Disse endringene bør gjenspeiles i evalueringen din slik at sjefen din vil ha et nøyaktig bilde av hva du gjør.

Identifiser prestasjonene du har hatt siden din siste vurderingsperiode, som du er spesielt stolt av. Dette er ikke på tide å være sjenert. Fokuser på erfaringer hvor du sparte selskapet tid eller penger, igangsatte forbedringer i eksisterende operasjoner, løste problemer, antok en ledende rolle eller bidratt til projeksjon av et gunstig bilde av virksomheten til sine kunder, kunder, aksjonærer eller allmennheten.

Diskuter eventuelle områder av ytelsen din der du kan bruke mer støtte eller opplæring. Hvis du for eksempel jobber i kundeforhold og har lagt merke til en økning i klienter som snakker spansk, vil en forespørsel om fremmedspråksklasser tillate deg å kommunisere mer effektivt for å løse deres bekymringer. Et annet eksempel ville være hvis du identifiserer spesifikke programvare eller maskinvareoppgraderinger for å hjelpe deg med å utføre dine oppgaver mer effektivt.

Formulere hvilke typer arbeidserfaringer som ikke bare letter deg å nå dine mål, men også øke verdien til selskapet. Dette gjør det mulig for din veileder å vite at du er klar til å anta mer - eller annet - ansvar og forberede seg på salgsfremmende muligheter. Disse planene kan omfatte utøvelse av en grad, et opplærings- og utviklingsoppdrag, eller en overføring til en annen divisjon for å skaffe nye ferdighetssett.