Hva er en kredittjustering?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepet "kredittjustering" betyr forskjellige ting for bankfolk og regnskapsførere. I regnskapsterminologi kan kreditering av et finansielt element øke eller redusere verdien, et scenario som ikke alltid er tilfelle i bankene. Reguleringsretningslinjer, som bankregler og regnskapsprinsipper, forteller selskaper når og hvordan man foretar kredittjusteringer.

Bankvirksomhet

Når en bank foretar kredittjustering til kontoen din, er dette vanligvis gode nyheter fordi penger kommer inn på kontoen. Kredittjusteringer kan skje av grunner som variert som tilbakebetaling av kunde, korrigering av en tidligere feil, utbetalinger som følge av en forretningsavtale eller periodiske lønnsinnskudd direkte innskudd. Banklån øker kontohaverens kontantbalanse, som er en kortsiktig aktivakonto fordi kunden mest sannsynlig vil bruke pengene i de neste 12 månedene. Finansielle ledere bruker begrepet "langsiktig eiendel" for å beskrive penger du ikke vil røre i flere år, for eksempel kontanter i en individuell pensjonsordning, eller IRA, konto.

Regnskapsterminologi

En regnskapsmessig kredittjustering hjelper et selskap til å korrigere feil i sine bøker, overholde regelverk og fastslå verdien av bestemte kontoer. Begrepet "kreditt" markerer rekordstatus for en konto, og den underliggende transaksjonen forteller en anmelder om en kredittoppføring øker eller reduserer en konto verdt. I praksis krediterer en bedriftens bokholder en eiendel- eller utgiftskonto for å redusere verdien, redusere egenkapital, inntekts- eller gjeldskonto for å øke beløpet. Derfor reduserer en kredittjustering til en aktivakonto kontoen sin verdi. Du kan bruke dette eksemplet på alle finansielle kontoer for å finne ut om en kredittjustering vil redusere eller øke verdiene.

Forbindelse

En bankkredittjustering er forskjellig fra en regnskapsmessig kredittjustering, men begge konstruksjoner har ofte sammenheng. Når en bank krediterer en kundekonto, øker den samtidig kundens kontantbalanse og øker egen gjeldskonto.Dette skyldes at kundeinnskudd er gjeld - det andre navnet på gjeld - for banker, og de må overføre midler dersom kundene ber om pengene sine.

Operasjonell Betydning

Å forberede og overvåke kredittjusteringer er like viktig for bankfolk som de er til regnskapsførere. Dette skyldes at disse numeriske modifikasjonene bringer matematisk rekkefølge til kontosaldoer, sikrer data nøyaktighet og fjerner usikkerhet fra rekordbehandlingsprosessen - alt som er viktig for å forberede og presentere operative datasammendrag som er korrekte og lovlydige. "Datasammendrag" er et annet begrep for regnskap eller regnskapsrapport. Eksempler er en oppstilling over finansiell stilling, en oppstilling over beholdt inntekt og en resultatregnskap, som finansierer folk ofte, kaller en rapport om resultatet.