Tre typer vertikale markedsføringssystemer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et vertikalt markedsføringssystem er en form for samarbeid mellom flere nivåer av en distribusjonskanal. Medlemmene jobber sammen for å fremme effektivitet og stordriftsfordeler i måten produktene fremmes til kunder, kreditt tilbys til kunder, og produktene blir inspisert og levert til kunder.

Tips

  • De tre typene vertikale markedsføringssystemer er corporate, kontraktmessige og administrerte.

Medlemmer av et vertikalt markedsføringssystem

De tre komponentene i et vertikalt markedsføringssystem er produsent, grossist og forhandler. Produsenten er produsenten som faktisk fysisk lager et produkt. Grossisten kjøper produkter fra produsenten og styrer distribusjonen til forhandlere. Forhandlere lager i sin tur prisen og selger produkter til forbrukerne.

Bedrifts Vertikal Markedsføring

Et vertikalt markedsføringssystem involverer eierskap på alle nivåer i produksjons- eller distribusjonskjeden av et enkelt selskap. Dette vil inkludere produksjon, utvikling, markedsføring og distribusjon av et enkelt selskap. Dette systemet er ofte resultatet av integrering fremover eller bakover; En produsent som utvider seg i alle deler av distribusjonsnettet betraktes som fremadrettet integrasjon, mens et selskap som kjøper opp leverandører av sine widgets, vil være integrert bakover. Et eksempel på et vertikalt markedsføringssystem vil være et selskap som Apple selger produktene det designer og produserer gjennom sine egne butikker.

Kontraktlig vertikal markedsføring

Et kontraktsmessig vertikalt markedsføringssystem innebærer en formell avtale mellom de ulike nivåene av distribusjons- eller produksjonskanalen for å koordinere den samlede prosessen. Dette systemet tillater bedrifter å dra nytte av stordriftsfordeler og markedsføringsmål. Disse relasjonene er en populær form for vertikal markedsføring. Franchising, detaljhandel sponset og engros-sponset er former for et kontraktsmessig vertikalt markedsføringssystem. McDonalds og Burger King er eksempler på franchise.

Administrert vertikalt markedsføringssystem

Et administrert vertikalt markedsføringssystem er ett der ett medlem av produksjons- og distribusjonskjeden - på grunn av sin rene størrelse - er dominerende og organiserer naturen til det vertikale markedsføringssystemet uformelt. Et eksempel på denne typen system kan inkludere en stor forhandler som Wal-Mart etablering av standarder for beslutningstakere av mindre produkter, for eksempel en generisk type vaskemiddel.

Velge det rette vertikale markedsføringssystemet

For å avgjøre hvilket system som passer best for en bedrift, bør bedriftseiere vurdere miljø-, forbruker-, produkt- og selskapsfaktorer. Ifølge UT Dallas bør markedsførere vurdere følgende tre spørsmål: Hvilket system vil gi den beste dekning av selskapets målgruppe? Hvilket system vil gi de potensielle kjøpere det de ønsker? Er de interessert i bekvemmelighet, utvalg av produkter eller kundeservice? Og endelig, hvilket system er den mest lønnsomme for deres selskap?