Hvordan lade opp for leveringstjenester

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvert aspekt av virksomheten koster penger. Fra å åpne døren og slå på lys for å administrere en reklamekampanje, blir penger brukt. For å bidra til å betale for disse utgiftene, blir forbrukerne belastet for bestemte tiltak eller kostnadene ved drift legges til produktets overhead. Noen virksomheter tar betalt for leveringstjenester. Disse virksomhetene er vanligvis involvert tungt med leveransespesifikke operasjoner og spenner fra store fraktfirmaer til budbringere som tilbyr budtjenester og leverer små varer på sykkel.

Elementer du trenger

  • Kalkulator

  • Utgiftsbokfører

Etablere kategorier av leveringskostnader etter metode. Noen produkter kan kreve lastebillevering, mens andre kan leveres med en bil. Hvis det er mulig, bruk flere metoder for å holde kostnader for leveransene lave. Hvis du selger flere produkter, som for eksempel dagligvarer, kan en bedrift bruke kjølebiler og tørre lastebiler, som har forskjellige kostnader for drift. En kjøletruck krever mer drivstoff til drift og har ekstra vedlikeholdskostnader.

Kategoriser produkter etter leveringsmetode. Ta deg tid og skille produkter etter størrelse og frekvens for å bestemme de mest effektive leveringsmåter. En vinimportør kan stole på godstrafikk for levering av produkt til forbrukerne med høy volum, mens han bruker salgspersonale til å levere individuelle tilfeller til kunder som gir mindre ordre. Med mindre det er nødvendig, må du unngå å bruke høykostnadsleveranser for små leveranser.

Bestem driftsomkostninger for utstyr. Vedlikehold, drivstoff og driftstid, antall operatører og leveransepersonell må alle tas i betraktning. Hvert aspekt av levering har en prislapp som en bedrift må betale. For å tilstrekkelig bestemme driftskostnadene, legg til timelønnene for leveransepersonell og timebasert drivstoff og vedlikeholdskostnader. Hvis du leier en lastebil, må du huske å inkludere timelønnsutgifter.

Hvis to leveransepersonell blir brukt til $ 15 per time hver, er drivstoffkostnadene $ 12 per time og lastebilutleie er $ 18 per time, gjennomsnittlig timekostnad for leveringsoperasjoner er $ 60.

Del timekostnaden for leveringsoperasjoner etter antall leveranser som gjøres hver time. Hvis tre leveranser er gjort og kostnaden for timebaserte operasjoner er $ 60, så er gjennomsnittlig kostnad for levering $ 20.

Faktura kunder. Inkluder som en egen linje på fakturaer kostnaden for levering. Dette gir forbrukerne en nøyaktig sammenbrudd av hva de egentlig betaler for deres produkt. Kunder og forbrukere setter pris på dette, da de da kan inkludere dette i egen driftskostnad.

Advarsel

Med mindre en bedrift er spesifikt en leveringstjeneste, kan det raskt ødelegge omdømmet til en bedrift å prøve å tjene på leveringstjenester. Oppblåste forretningskostnader blir enkelt identifisert av forbrukerne.

Anbefalt