Brutto Vs. Netto fortjeneste

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Brutto- og nettoresultat er vilkår som ofte brukes i regnskap. De brukes også hver dag i livet for å beskrive mange ting. Selv om mange tror de er liknende, er de ganske forskjellige.

Brutto fortjeneste

Brutto fortjeneste er det totale beløpet av inntekter minus hva det koster å produsere produktet eller tjenesten uten fradrag. For eksempel lager du et produkt for $ 500 og selger det for $ 1000, din brutto fortjeneste er $ 500.

Netto fortjeneste

Netto resultat er brutto resultat minus fradrag. For eksempel selger du $ 5000 på varer, returnerer lik $ 200 og utgiftene er $ 1000, da er nettoresultatet $ 3.800.

fradrag

Fradrag er de elementene du trekker fra brutto fortjeneste for å få netto overskudd. Noen av disse er rentebetalinger, overhead - som leie og verktøy - skatter og lønn.

Brutto fortjenestemargin

Forholdet mellom brutto fortjeneste og omsetning er brutto fortjenestemargin. Brutto fortjenestemarginen er en prosentandel, og er nyttig når man sammenligner lignende selskaper i samme bransje.

Nettofortjenestemargin

Forholdet mellom netto resultat og omsetning er netto overskuddsmargin. Nettoresultatmarginen er også en prosentandel, og hvis et selskap har en høy netto fortjenestemargin, viser den at den har god kontroll over kostnadene.