Trinn i forretningsplanleggingsprosessen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvordan går en bedrift eller gründer om å skape en smart, strategisk forretningsplan, enten for et helt nytt selskap eller en som har vært i virksomhet i mange år? Forretningsplanleggingsprosessen starter med en klar visjon og bryter deretter ned i stadig mer detaljerte komponenter, med tanke på tilgjengelige ressurser samt selskapsverdier. Etter trinnene i en strategisk planleggingsprosess bidrar det til å øke sannsynligheten for bedriftens suksess.

Forretningsplanleggingsprosessen

Det er flere trinn i å planlegge en virksomhet, og en forretningsplan bør formulere visjonen til sin eier, administrerende direktør eller styre for sin umiddelbare og langsiktige fremtid. Visjonen svarer på spørsmålet "Hvor vil du at virksomheten din skal være i tre til fem år?" Det er ikke helt en misjonserklæring, men det bør tilpasse seg det.

Husk at den strategiske planen skal være fleksibel og et "levende dokument", som reagerer på endringer i økonomien, markedet og næringslivet selv.Det skal også være enkelt nok til å bli forstått og implementert uten betydelige mengder trening eller forklaring.

Når du har visjonen skissert, kan du fortsette med selskapets planleggingsprosess. Fortsetter med slutten i tankene hjelper rammen innholdet i den skriftlige planen. Forretningsplandokumenter kan tjene mange forskjellige formål. En forretningsplan utformet for å søke risikokapitalfinansiering kan se veldig annerledes ut enn et internt plandokument som er utformet for å veilede selskapets neste skritt.

Forskning ditt marked og produkter

Når visjonen er identifisert, starter selskapsplanleggingsprosessen med en grundig forståelse av virksomheten din, potensielle markeds-, produkt- eller tjenestelinjer og potensielle kunder. Det er viktig at du kjenner disse aspektene av virksomheten din intimt, så mye som mulig.

For å samle denne informasjonen, les så mye som du kan finne om din bransje, dets ledere og de selskapene som vil være dine viktigste konkurrenter. Utforsk om ditt potensielle geografiske marked vil støtte dine planlagte produkter og tjenester ved å sammenligne det med de geografiske markedene til bransjeledere.

Faktainnsamling kan være tid og arbeidsintensiv, men det er ingen erstatning for dette nivået av bevissthet og forståelse. Manglende tilstrekkelig forskning kan føre til at ressurser ikke blir budsjettert, overspending på visse funksjoner og tap av nøkkelpersoner ved kritiske sammenhenger.

Dokumentere virksomheten din Biografi

Historien om din virksomhet er en viktig som vil informere så mange aspekter av bedriften din fremover. Derfor er det viktig å inkludere en profil eller biografi av firmaet ditt i forretningsplanen selv. Det kan da innlemmes i finansieringsapplikasjoner og presentasjoner, markedsføringsmateriale, bedriftens nettside og andre dokumenter.

I denne delen forklarer du hvorfor bedriften din er i virksomhet. Svar på spørsmålet, "Hvorfor startet du denne virksomheten?" Vanligvis er entreprenører motivert delvis av en ivrig interesse eller lidenskap. Historien om virksomheten din bør gjenspeile dette engasjementet og interessen.

Virksomhetens kjerneverdier og oppgaveoppgave kan også spille en viktig rolle i virksomhetsbiografiseksjonen. I tillegg bør du inkludere biografier av alle nøkkelpersoner i denne delen. Sett ut deres erfaring og kvalifikasjoner for å lede selskapet. Beskriv også hvordan disse menneskene vil jobbe sammen som et team for å holde virksomheten din jevn.

Sett opp din forretningsmodell

Plandokumentet ditt bør også inneholde en klar forklaring på hvordan virksomheten din opererer på en daglig basis. Denne delen skal svare på følgende spørsmål:

  • Hva er produkt- eller tjenestelinjer? Hva gjør du eller gir?
  • Hvem vil du gi disse produktene eller tjenestene til? Du bør inkludere profiler og data om dine potensielle kunder eller kunder.
  • Hvordan vil du bli betalt, med henvisning til prispoeng og betalingsbetingelser?

Din grunnleggende forretningsmodell bør skisseres i fire eller fem avsnitt, med så mye dokumentasjon som du kan gi forutsetninger i innholdet. Hvis du for eksempel har data om kundene dine fra tidligere markedsundersøkelser, presenterer du dataene i et visuelt attraktivt format som et tillegg til denne delen.

Lag en grunnleggende markedsplan

Markedsføring er et stort tema, men det er viktig å inkludere en del i planleggingsdokumentet som beskriver hvordan bedriften skal skaffe seg kunder eller kunder.

Reklame er vanligvis den første strategien som kommer til å tenke for mange nye entreprenører. Men i disse dager, betaler å annonsere kan ikke engang være en levedyktig eller ønskelig avenue å forfølge i en ny virksomhet. Andre strategier kan vise seg å være mer effektive, for eksempel ord-til-munn, henvisninger, organiske sosiale medier og direktemeldinger.

I tillegg bør du vurdere bedriftens tilstedeværelse på nettet. De fleste potensielle kunder vil forvente selv en liten eller solo ny bedrift å ha en nettside av noe slag. Det bør inneholde en måte å kontakte deg, litt informasjon om dine tjenester eller produkter og ditt firma profil på et minimum.

Forbered bedriftens økonomiske prognoser

En avgjørende del av forretningsplandokumentet er et avsnitt som beskriver dine forventede inntekter og utgifter for de første årene av eksistensen. Det er viktig å holde disse fremskrivningene realistiske. Det er også viktig å sikre at alle økonomiske prognoser er basert på konkrete forutsetninger som du kan støtte med data av noe slag. Dette er ikke stedet å lage gitte gjetninger.

Husk at eventuelle fremtidige investorer vil være interessert i tallene du presenterer og budsjettprognosene dine, men enda viktigere vil de også vite hvordan du kom opp med disse tallene.

Pass på at prognosene dine er konservative, spesielt i det første regnskapsåret. Vanligvis oppdager nye bedrifter at det tar lengre tid enn forventet å bygge opp momentum i deres målmarkeder, og ofte går inntektene som et resultat i de tidlige månedene.

Bevis og rediger sluttdokumentet ditt

Hvis det er mulig, kan du ansette en profesjonell kopieditor som bevis, redigere og formatere ditt endelige dokument. Feil undergraver vesentlig fra selskapets profesjonalitet og kan negativt påvirke planer for fremtiden.

Dokumentet ditt skal være fritt for typografiske feil, og språket skal flyte naturlig. En elegant og profesjonell design for dokumentet ditt vil også bidra til å skape et positivt førsteinntrykk for potensielle investorer, långivere og ansatte.