Hvordan verdsette en eksisterende bilvaskvirksomhet

Anonim

En bilvaskvirksomhet kan være en solid investering som gjør at du kan være din egen sjef samtidig som du gir inntekt i årene som kommer. Hvis du vurderer å kjøpe en eksisterende bilvaskvirksomhet, kan du få spørsmål om hvorvidt den nåværende eieren spør en rimelig pris for virksomheten. Det er en rekke faktorer å vurdere når det gjelder å vurdere en verdi til en eksisterende bilvaskvirksomhet og bestemme de potensielle kostnadene som kan være knyttet til virksomheten.

Bestille en eiendomsvurdering gjennom et kvalifisert takstfirma som har erfaring med forretningsverdivelser. En skikkelig vurdering vil gi deg informasjon om verdien av partiet i forhold til andre virksomheter i området. Vurderingen vil også vise deg verdien av alle bygninger og strukturer som ligger på pakken av land, hvis det er aktuelt. En skikkelig bedriftsvurdering kan også gi viktig informasjon om verdien av utstyr, forsyninger og materialer som vil bli inkludert i salget av bilvask.

Planlegg en inspeksjon av eiendommen, samt alt utstyr som er tilstede i bilvask. Mens en vurdering vil hjelpe deg med å beregne den rimelige markedsverdien av eiendommen, kan en inspeksjon gi informasjon om tilstanden til eiendommen og utstyret. Inspeksjonen vil avsløre om eiendommen trenger reparasjoner eller avhjelp for ting som vekst, skadedyrsangrep eller strukturskade. Be inspektøren om å gi reparasjonsestimater, slik at du kan bestemme kostnadene for eventuelle gjenstander som kan være nødvendig å fikse eller erstatte. Ifølge propertyvalu.com kan erstatning av utstyret til en selvbetjent bilvaskbrygga koste 25 000 dollar eller mer.

Snakk med den nåværende eieren av bilvaskvirksomheten for å få en ide om hva du kan forvente å tjene i årlig fortjeneste. Be om å se årlige kvitteringer eller bedriftsskattedrag hvis den nåværende eieren er villig til å dele denne informasjonen med deg. Bizquest.com indikerer at mange bilvaskvirksomheter opererer på kontanter som gir mye avkastning uten dokumentasjon, men det er generelt rimelig å anslå om lag 30 til 35 prosent av bruttoinntektene som fortjeneste.

Skriv inn den økonomiske informasjonen i et regneark, eller spør revisoren din for å hjelpe deg med å opprette en sann verdi basert på informasjonen som er oppgitt. Ta hensyn til salgsprisen, kostnadene ved reparasjon av bygg og utstyr, lønn for ansatte, årlige avgifter og forretningslisensavgifter. Sammenlign de totale estimerte kostnadene til de projiserte årlige fortjenestemarginene, og avgjøre om den foreslåtte verdien er akseptabel for deg som investor.