Hvordan kan jobbtilfredshet påvirke ansattes produktivitet?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Medarbeidernes trivsel kan oppnås gjennom flere forskjellige metoder. Ledere kan jobbe tett med ansatte for å utvikle bedre arbeidsprosesser, ansatte kan få et mer viktig uttrykk i hvordan jobben deres er gjort og ledere kan sikre at ansatte føler seg utfordret på jobben. Å forstå den positive effekten av jobbtilfredshet på produktiviteten til arbeidstakere, vil bidra til å rettferdiggjøre tid og utgift som er involvert i å skape en tilfredsstillende arbeidsplass.

Ansvar

Når en ansatt er i stand til å føle seg tilfreds med jobben sin, føler hun seg mer beføjet til å påvirke måten jobben er gjort på. Medarbeider gjør endringer i prosedyren som ikke bare er til nytte for henne på kort sikt, men de vil også være til nytte for selskapet på sikt gjennom økt produktivitet av fremtidige ansatte i den aktuelle stillingen. Medarbeiderne føler en følelse av ansvar for å gjøre jobben mer produktiv, og det skaper en betydelig følelse av tilfredshet som vil videreføre til fremtidige ansatte og bidra til å holde selskapet produktivt.

dedikasjon

En ansatt med følelse av tilfredshet med sin jobb vil føle seg mer tilbøyelig til å være på den jobben. Dette reduserer forekomstene av ansattes fravær, og det bidrar også til å dempe omsetningen. Ubesvart tid av ansatte koster selskapets penger og påvirker arbeidstakerens produktivitet. Når en fornøyd medarbeider forblir i bedriften i lang tid, reduserer dette behovet for å få andre til å dekke for den ansatte i fravær eller stoppe produksjonen sammen, mens en ny ansatt blir opplært.

henvisninger

Når ledelsen blir interessert i arbeidstilbudet til de ansatte, bidrar dette til å skape en lojal stab. Personalet blir da følelsesmessig investert i suksess for selskapet. En av fordelene som trivsel har på produktiviteten til medarbeiderne er at ansatte har en tendens til å anbefale kvalitetskandidater til selskapet for ledige stillinger. Ikke bare prøver ansatte å finne det beste talentet som er mulig for selskapet, de ansatte tar det også på seg selv for å sikre at de nye medarbeiderne blir effektive så raskt som mulig for å opprettholde det høye produktivitetsnivået.

Vekst

Jobbtilfredshet lønner seg når det kommer tid til å introdusere en ny jobbprosess eller oppgradere til nytt utstyr i selskapet. Ansatte som finner tilfredsstillelse i jobbene sine, skal arbeide for å integrere oppgraderinger og prosessuelle endringer for å hjelpe veksten av selskapet. En misfornøyd medarbeidere vil bristle ved introduksjon av nytt utstyr eller prosesser, og det kan redusere selskapets produktivitet. Tilfredsgjorte medarbeidere vil se at selskapet lykkes, slik at de tar en mer praktisk tilnærming til en vellykket integrasjon av selskapets endringer.