Hvordan utvikle en krisehåndteringsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å forstå kjennetegnene til en ekte krisesituasjon er nøkkelen til å utvikle en effektiv krisestyringsplan. I motsetning til en eller til og med en rekke uflatterende nyhetsberetninger, forstyrrer ekte krisesituasjoner den normale virksomhetsflyten, og som et resultat krever en responsstrategi utover å kjempe negativ press. Mens ingen to situasjoner er identiske, har organisasjoner med kriseplaner på plass en mye bedre sjanse til å forvitre stormen og langsiktig omdømme.

Samle informasjon, artikler, casestudier og analyser om nylige kriser som påvirker organisasjoner både innenfor og utenfor bransjen. Legg merke til beste praksis anbefalinger og eventuelle vanlige fallgruver.

Ta en kikk på organisasjonen din og identifiser problemer som kan utvikle seg til krisesituasjoner. Spørsmål kan spore organisasjonen, og kan omfatte bedriftslederspørsmål, en voksende liste over sikkerhetsbrudd eller en strøm av negative nyhetsberetninger.

Med problemer som er identifisert, merk deg hvilke problemer som krever et tilleggsrespons, som for eksempel hjelp fra medisinske eller politimyndigheter. Sikre tilleggstrening eller identifisere personell på forhånd for å hjelpe noen fysisk eller mentalt skadet av en krisesituasjon.

Forbered en offentlig kommunikasjonsstrategi for hver krise kategori. Komponenter i en kommunikasjonsstrategi inkluderer snakkepunkter, nettsider, faktablad, informasjonssnormer og, viktigst, identifikasjon av en talsmann.

Negl ned logistikk for både media og de som er rammet av krisen. For eksempel kan du identifisere et rom eller rom som enkelt kan forvandles til et pressområde og planlegge for reporterbehov som tilkobling, plass til satellittbiler og intervjurom. Kontrakt med hotellområde for å gi rom eller et trygt og privat rom for ofre eller familiemedlemmer.

Tenk på muligheten for å ansette spesialister og konsultere krisekommunikasjonskonsulentfirmaer. Selv de best forberedte organisasjonene kan trenge ekstern hjelp hvis krisens størrelse og omfang er utenfor organisasjonens responsevne.

Tips

  • Å holde seg på toppen av krisehåndtering beste praksis og erfaringer er et kritisk, men ofte oversett aspekt av effektiv planlegging. Mange fagforeninger, for eksempel Senter for foreningsledelse, tilbyr bransjespesifikke råd om å navigere i krise. Faglige tidsskrifter, som kommunikasjon kvartalsvis, inneholder forskning og grundig analyse av kriser og andre kommunikasjonsproblemer. Nettbaserte søk på vanlige mediewebområder viser informasjon og analyse av høyprofilerte krisesituasjoner.

    Mens krisehåndteringsplanlegging ofte begynner i kommunikasjonsavdelingen, opprettes de mest effektive planene med støtte fra organisatoriske ledere. Etter å ha opprettet et utkast, be om innspill og tilbakemelding fra avdelingshoder.

Advarsel

Teknologiske forbedringer, ansattes omsetning og endring av forventninger om hvordan organisasjoner kommuniserer, betyr at krisehåndteringsplaner blir bedratt raskt. En effektiv plan bør oppdateres regelmessig. Oppdateringer kan inkludere erfaringer fra andre krisesituasjoner eller endringer i kontaktinformasjon.