Hva er lønnsskalaen for en genetiker med en doktorgrad?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Genetikere er vitenskapelige og medisinske fagfolk som fokuserer på studier av gener og levende organismer, som krever en formell utdanning i feltet, vanligvis begynner med en bachelorgrad i biologi eller biovitenskap og fremmer seg i en avansert grad, som en Ph.D.. Mens genetikere med Ph.D. grader mottar generelt høye lønn, deres kompensasjon dekker en bred lønnsskala og karrieren har et høyt konkurransenivå.

Gradskrav

Genetikere med Ph.D. grader har tilgang til arbeidsplasser og lønninger som er noe annerledes enn de som andre genetikere vanligvis vil søke. En Ph.D. forbereder en genetiker for en karriere innen forskning, uavhengig av hverandre, gjennom et universitet eller for et privat selskap. Andre genetikere tjener forskjellige grader, som M.D. genetikere som fokuserer på å anvende genetisk vitenskap til menneskelige pasienter, og MS genetikere, som kun har mastergrad. Ph.D.- og M.D.-holdige genetikere er blant de høyest kompenserte i feltet.

Betalingsskala

Ifølge US Department of Labor Bureau of Labor Statistics (BLS), kan genetikere med Ph.Ds forvente å tjene hvor som helst fra $ 44.000 til $ 140.000. Fra 2008, median lønn for alle biokjemikere og biofysikere, som primært handler om forskning og derfor trenger Ph.D. grader, er nær $ 83,000. Genetikere som jobber for den føderale regjeringen i 2009 gjorde gjennomsnittlig årslønn på under 100.000 dollar.

Andre genetikere

Lønnsskalaen til en genetiker med en Ph.D. er betydelig høyere enn skalaen for en genetiker eller annen biologisk forsker med lavere grad. Ph.D. genetikere kan tjene i disse lavere betalende roller som de jobber mot sine grader. For eksempel, en nyutdannet kandidat med en bachelorgrad i biologi tjener en gjennomsnittlig startlønn på bare 33.000 dollar, ifølge BLS. Andre genetikere gjør lønn i $ 50 000 til $ 60 000, men få i tillegg til M.D. har samme inntjeningspotensial som Ph.D. genetikere.

Karrierehensyn

For å tjene en Ph.D., må en genetiker bruke flere år i avansert forskning. Mens høgskoler og universiteter tilbyr stipend og assistentskap for Ph.D. kandidater, noen fortsatt tilfaller student lån gjeld, som kompenserer noen av inntjeningspotensialet av Ph.D. genetisk lønn. I tillegg er konkurransen om heltid og midlertidig forskerstillinger generelt sterk blant ph.d. genetikere. Ifølge BLS mottar bare en av hver fire forskningsbidragsforslag midler, noe som indikerer det høye antallet genetikere som konkurrerer om samme finansiering og jobber.

2016 Lønnsopplysninger for biokjemikere og biofysikere

Biokjemikere og biofysikere oppnådde en gjennomsnittlig årslønn på $ 82,180 i 2016, ifølge US Bureau of Labor Statistics. I den lave enden fikk biokjemikere og biofysikere en 25 prosentpoengslønn på 58 600 dollar, noe som betyr at 75 prosent tjente mer enn dette beløpet. Den 75. percentile lønnen er $ 117,340, noe som betyr at 25 prosent tjener mer. I 2016 var 31.500 personer ansatt i USA som biokjemikere og biofysikere.