Kaufmans fem evalueringsnivåer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Opplæring er en viktig komponent for enhver bedrift eller bedrift for å lykkes. Det er behov for grundige evalueringer for å bestemme de mest effektive opplæringsprogrammene og hvordan de skal implementeres. Kaufmans fem evalueringsnivåer er en slik metode som brukes til å utvikle både opplæringsprogrammer for opplæring og opplæring. Modellert etter University of Wisconsin professor Donald Kirkpatricks firenivå evalueringsmetode, Roger Kaufmans teori gjelder fem nivåer. Den er designet for å evaluere et program fra lærerperspektivet og vurdere mulige konsekvenser for klienten og samfunnet som kan oppstå ved å implementere et nytt treningsprogram.

Nivå 1 - Inngang og prosess

Det første nivået av Kaufmans evalueringsmetode er delt inn i to deler. Nivå 1a er "Aktiverings" -evalueringen, designet for å evaluere kvaliteten og tilgjengeligheten av fysiske, økonomiske og menneskelige ressurser. Dette er et inngangsnivå. Nivå 1b, "Reaksjon," evaluerer effektiviteten og akseptabiliteten av midler, metoder og prosesser i det foreslåtte treningsprogrammet. Testpersoner blir spurt om hvordan de føler seg om instruksjonen.

Nivå 2 og 3 - Mikro nivåer

Nivå 2 og 3 er klassifisert som mikronivåer designet for å evaluere enkeltpersoner og små grupper. Nivå 2, "Oppkjøp," evaluerer kompetansen og beherskelse av testgruppen / personen i en klasserominnstilling. Nivå 3, "Søknad", evaluerer suksessen til testgruppen / enkeltpersonens utnyttelse av treningsprogrammet. Testpersoner overvåkes for å bestemme hvor mye og hvor godt de implementerer den kunnskapen de har fått i organisasjonen.

Nivå 4 - Makronivå

"Organisasjonsutgang" er nivå 4 i Kaufmans evalueringsmetode. Dette nivået er utformet for å evaluere resultatene av bidragene og utbetalingene til organisasjonen som helhet som følge av det foreslåtte treningsprogrammet. Suksess er målt i forhold til organisasjonens samlede ytelse og avkastning på investeringer.

Nivå 5 - Mega nivå

I det endelige nivået av Kaufmans evalueringsmetode, "Samfunnsmessige resultater", blir bidragene til og fra klienten og samfunnet som helhet vurdert. Responsiveness, potensielle konsekvenser og utbetalinger er målt for å bestemme suksessen med å gjennomføre det foreslåtte treningsprogrammet.