Må jeg ha en lisens til å bli en livstrener?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du gir moralsk støtte til dine venner og faglig rådgivning til dine kolleger. De synes å ha nytte av din veiledning, og du liker å gi hjelpen. Du har noen ganger vurdert å forfølge en karriere i feltet, men du har ingen interesse i å fullføre år med høyskole eller høyere utdanning, eller kvalifisere for en lisens til å trene som en psykiater eller en klinisk sosialarbeider. Å bli en livstrener kan gi deg midler til å leve med det arbeidet du elsker. Mengden trening du mottar for å nå dette målet er opp til deg.

Funksjon

Livstrener jobber en-mot-en med klienter for å hjelpe dem med å forfølge bestemte mål, for eksempel å øke sin inntekt, oppnå en mer harmonisk balanse mellom arbeid og liv, eller til og med finne en romantisk partner. Livstrener anser ikke seg for å være terapeuter; Selv om de diskuterer sine kunders livsforhold, gir de ikke råd om generelle psykiske problemer som depresjon eller angst. Faktisk kan en person jobbe med en terapeut for å behandle psykiske problemer og kontrakt med en livstrener for å håndtere konsekvensene av å håndtere problemet, for eksempel å forbedre ytelsen på jobben.

variasjoner

Livstrener er spesialister på mange forskjellige områder. Korporasjoner samarbeider noen ganger med utøvende trener for å gifte seg med et sannsynlig potensial for toppledelse, eller å jobbe med en leder som står overfor profesjonelle vanskeligheter. Trosbaserte livstrener innarbeider religiøs doktrin med coaching teknikker for å veilede sine kunder til et rikere liv i samsvar med åndelige prinsipper. Karriere trener rådgivere klientene hvordan de skal polere deres tilnærming til potensielle kontakter eller presentere deres legitimasjon i best mulig lys.

Trening

Flere veier finnes for potensielle trenere. Den enkleste og minst kostbare måten å bli en livstrener er rett og slett å henge opp en singel og gi deg selv tittelen til livstrener. Men med mindre du kan demonstrere betydelig prestasjon og suksess i de områdene du krever kompetanse på, vil suksessen din bli begrenset. Hvis du er interessert i å forfølge spesifikke livstreningstrening, varierer programmene fra online-instruksjon for å oppgradere grad programmer. Mange treningsbusser ansetter sine egne trenere for å tjene som veiledere for å utvikle sin coaching praksis.

sertifisering

I motsetning til en psykiater, psykolog eller lisensiert klinisk sosialarbeider, krever en livstrener ikke en bestemt lisens for å begynne å jobbe med klienter. I dette henseende er de mer som psykiatriske rådgivere som rådgiver klienter om spesifikke problemer som rusmisbruk, foreldre eller stresshåndtering, ifølge Arbeidsstatistikkbyrået. Men mange livstrener forfølge sertifisering for å forbedre deres legitimasjon. I USA gir flere organisasjoner sertifisering og trening for livstrener, inkludert International Coach Federation, Progressive International Coaching Board, Certified Coaches Alliance og International Coaching Council. Worldwide Association of Business Coaches har utviklet sitt eget system for akkreditering for executive coaching-programmer.