Hvordan tjene penger med en Home Orchard

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En rekke trær bøyd lav med moden frukt er et tiltalende syn, rik på det munnvannlige løftet om friske smaker og søt, klebrig juice. Hvis ditt hjem er på et større enn vanlig tomt, eller hvis du bor i et semiruralt område, kan du ha muligheten til å plante et lite hager og dra nytte av det. Hvis du velger å markedsføre ditt produkt, kan pengene du gjør, subsidiere frukthagenes kostnader eller til og med bli en levedyktig sekundærinntekt.

Etablere din frukthage

Før du rush ut for å begynne å kjøpe seedlings, planlegg din frukthage. Din lokale fylkeskommune kan gi deg råd om passende varianter for ditt område og gi praktiske detaljer om å situere trærne for best mulig eksponering for sol. Du må også bestemme hvordan trærne skal vokse. Vanligvis betyr det beskjæring og arrangering av trærne i kompakte, lett-å-velge former, men noen - som epler og pærer - gir også seg til "espalier" planting. Denne metoden krever trening og beskjæring av trærne for å vokse langs et gjerde, med lave, horisontale grener. Den er mindre pittoresk, men svært effektiv, og frukten er lett å høste.

Selge engros

Det tar vanligvis fem år eller lengre tid for de fleste frukt- eller nøttetrær å begynne å bære, så du får tid til å finne markeder for din frukt. Selge direkte til volum grossister kan ikke være mulig for hjemmedyrkere, med mindre du kan ordne med en kommersiell frukthage for å piggyback innhøstingen med hans. Alternativt kan du forhandle med et lokalt supermarked eller produsere marked for å levere markedet direkte. Dette kan være mer givende for småprodusenter, spesielt hvis du vokser håndverk eller arvestykker.

Farmers Markets and Farm Stands

Hvis du bor i nærheten av et befolkningssenter, har du sannsynligvis bøndemarkeder i nærheten. For en minimal kostnad kan du selge din frukt direkte til offentligheten og tjene en utsalgspris, i stedet for en engrospris, på hvert element. Ulempen med markedet salg er at de krever en betydelig investering av tid. Hvis du bor på eller i nærheten av en vellidt vei, kan det være en lavere måte å tjene penger fra frukthagen din hvis du selger fra et lite stativ på egen eiendom, dersom lokale lover tillater slik salg.

The You-Pick-alternativet

Hvis du har god plass til parkering, kan en pick-up frukthage være et enda bedre alternativ. Du må skjerme eiendommen nøye for potensielle farer og kjøpe ekstra ansvar dekning, men dette skaper mange muligheter for å generere ekstra inntekter. Selg kalde drikker og iskrem, eller tilbud kornkoker og pølser, så gjestene kan gjøre arbeidet til en familiedagstur. Du kan til og med redde og brikke grenene du beskjærer og selger dem til gjestene hele sommeren for å skape røyk på grillen.

Noen få praktiske problemer

Å drive selv en liten frukthage er sannsynligvis mer arbeid enn du skjønner, så hugg dine lokale frukthager for å lære muligheter eller til og med praktik i sine frukthager. Hvis du bor i et fruktområde, kan det lokale universitetet tilby læringsmuligheter på en demonstrasjons frukthage. Før du begynner, ta kontakt med din lokale kommune for å sikre at soningen din tillater deg å drive en frukthage. Å tilby tilberedt mat på stedet krever vanligvis tilleggslovgivning og tillatelser, selv om det ekstra fortjenesten er vanligvis verdt det.