Slik beregner du gjennomsnittlige dager i fordringer

Anonim

Begrepet "gjennomsnittlige dager i fordringer" ser på hvor lenge det tar et selskap å samle fordringer. Et fordring er et beløp som et annet selskap eller en person skylder selskapet for kjøp av en god eller tjeneste. Bedrifter vil ha en lav gjennomsnittlig fordring på dagen, da selskapet vil samle inn raskere. Men det er ikke noe bra eller dårlig nummer. For eksempel vil et selskap som selger dyre produkter vanligvis ha flere dager i fordringer enn et selskap som selger billige produkter.

Finn selskapets varige kundefordringer og kredittsalg for året. Kreditt salg er i resultatregnskapet, og kundefordringer er en eiendel i balansen. Anta for eksempel at et selskap har kundefordringer på $ 500.000 og kreditt salg på $ 1 millioner.

Del kredittkreditten med 365. I eksemplet er $ 1 million dividert med 365 tilsvarende $ 2.739.726 per dag. Dette er kreditt salg per dag.

Del sluttkundens fordringer med kredittsalg per dag for å finne gjennomsnittlige dager i fordringer. I eksemplet er $ 500 000 delt på $ 2,739,726 per dag tilsvarer 182,5 dager.