Rollen av medier i å forme forbrukerens oppførsel

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Påvirkningen av medier på forbrukeradferd er dyp. De milliarder dollarene som brukes i reklame hvert år, vitner for virkningen av media på forbrukerens innkjøps- og kjøpspreferanser. Mediaens evne til å forme forbrukertrender og smaker gjennom media som filmer, TV-programmer og musikk er all-gjennomgripende. Nye medier som Internett-sider akselererer forbrukernes mottakelighet til produkter gjennom kommentarer gjort på nettsteder og blogger.

Reklamemedier

Medier er en del av vårt daglige liv at vi ikke engang innser at det påvirker oss på store og små måter. Mediebruk i reklame er hensiktsmessig utformet for å fremkalle en forandring i forbrukshandlinger, tro og oppfatning. Det unngår uslåelig å kjøpe produkter vi ikke trenger og stoler helt på med produktkrav som er puffery eller overdrevet. Selv om det generelt er kjent at vi blir svunget av kommersielle årsaker, tillater det forbrukerne disse forayene fordi media betaler for show på tv eller musikk på radioen, samt informasjon og nyheter vi leser i aviser og blader.

Entertainment Media

Medier kan forme hvem vi er som både offentlige og private mennesker. Adagen du er hva du spiser, bør gjelde for media så mye som det gjør med mat. En kjendis bærer et bestemt klærens ensemble eller nevner designeren, produsenten eller butikken hvor den ble kjøpt, og nesten umiddelbart, salget for det aktuelle elementet skyrocket. Kjendisendosorer gir øyeblikkelig merkevarebevissthet og mottakelighet, selv om det er indirekte. Annonsører betaler for å få sine produkter iøynefallende plassering i TV og film fordi de tror at disse tilsynelatende ikke-kommersielle foreningene vil resultere i positiv oppløft og slutt salg.

Online Media

Internett har lagt betydelig vekt på medias evne til å påvirke forbrukerne. Det er tusenvis av nettsteder fra både kommersielle og private kilder som hawking alt for salg under solen. Mens forbrukerne fremdeles beholder litt bevoktet bekymring på de kommersielle enhetene de vet, er de ute for en bukke, har de en tendens til å bli svajd og litt mer åpen for å snakke med bloggere og foruminnlegg, som de vanligvis ser som objektive tredjeparter.

Caveat Emptor

Nettsteder som Angies 'List og Urban Shopper eksisterer for å veilede forbrukerne i deres valg av produkter og tjenester, lokalt og nasjonalt. Konseptet om forbrukerisme "Buyer Beware" er nødvendig mer enn noensinne, da kraften i alle medier til å påvirke og informere og påvirke forbrukeren fortsetter å vokse eksponentielt, og flere mennesker har tilgang til det mediene, med færre kontroller på plass for å undersøke hva som er respektabelt eller sant.