Standardisering Markedsføring Strategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Standardiseringsmarkedsføringsstrategi brukes vanligvis til diskusjon av globale virksomheter og betyr å markedsføre en løsning med ensartet konsistens gjennom markedsmixen. Dette er en motsatt tilnærming til en tilpasningsstrategi, der multinasjonale selskaper skiller deres produkt og tilpasser det til de unike behovene til landene.

Spesifikasjoner av standardisering

Et viktig poeng om en standardiseringsmarkedsføringsstrategi er at organisasjoner kan velge å standardisere alle aspekter av produktopplevelsen, eller de kan standardisere komponent av produktet eller markedsføringen. Standardisering av hele produktopplevelsen inkluderer produktuniformitet, kundeservice, produktsupport, markedsføring, prising og distribusjon. Dette er en standardisert markedsmiks.

fordeler

De overordnede fordelene med en standardisert markedsstrategi er konsistens over hele verden og kostnadsbesparelser. Økt globalisering av verdensvirksomhet bidrar til flere likheter blant internasjonale markedsplasser. Dette har ført til at noen selskaper har innsett fordelene ved å tilby et konsekvent og enhetlig produkt- og markedsføringssystem rundt om i verden. Fordi disse organisasjonene produserer samme produkter og gjenbruk av etablerte markedsførings- og distribusjonssystemer, får de også økonomier av skalavandeler i produksjon og kjøp.

Svakheter

En inneboende ulempe ved en standardisert markedsføringsstrategi fremkommer fra målet om å tilby ensartethet. Selge de samme produktene med samme melding globalt betyr lite eller ingen forskjell for lokale markeder og deres unike behov. Ideelt sett er en standardisert tilnærming basert på forskning som unike behov ikke er relevante. Selskapene åpner imidlertid døren for at konkurrenter skal komme inn på markedet og tilby noen form for standardisert produkt, tjeneste eller unike markedsføringsmeldinger.

Ekstra innsikt

Selv selskaper som ønsker å standardisere, kan få det vanskelig å gjøre det i stedet for globale restriksjoner. Handelsbarrierer og tariffer er vanlige verktøy Globale regjeringer bruker for å tvinge bedrifter til å tilpasse seg lokale markedets behov og krav. Mange land har varierende forventninger om levering fra eksterne kilder. Ikke alle bedrifter drar nytte av en standardisert tilnærming til internasjonal markedsføring og forretning. Hver organisasjon må nøye veie tilbudet, dets muligheter og dets evne til å standardisere eller tilpasse seg virksomhetsresultater.

Anbefalt