Kvalifikasjoner for en dommer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Dommere er offentlige tjenestemenn som forvalter sivile og kriminelle forsøk i lokale, statlige og føderale domstoler. Alle dommere må ha en bachelorgrad, og de fleste dommere har også en juris doktorgradsstudium fra en akkreditert lovskole. Mange dommere starter sin karriere som advokater, får erfaring med å arbeide i rettssalen og lærer seg innsikt i juridiske systemer. Spesifikke kvalifikasjoner for dommere varierer fra stat til stat, men det er noen generelle krav som alle dommere må oppfylle.

Formell utdannelse

En bachelorgrad er teknisk sett den eneste formelle utdanningskravet for dommere med begrenset jurisdiksjon i de fleste stater. Imidlertid er sysselsettingsmuligheter mye større for de som har juridisk grad og har bestått en statslig undersøkelse. Alle føderale dommere er pålagt å være advokater. Typiske bachelorgrader for aspirerende dommere er felles for andre juridiske yrker og inkluderer statsvitenskap, historie, engelsk, filosofi og sosiologi. Løgnskolens søkere må ta LSAT, en standardisert test, og sende sine bachelorutskrift, læreranbefalinger og andre nødvendige dokumenter. Law school tar vanligvis tre år å fullføre, i løpet av hvilken tid studentene lærer alle aspekter av det amerikanske rettssystemet.

Profesjonell erfaring

Omfattende yrkeserfaring i loven er et krav til de fleste dommerskap. For å bli en advokat, må lovskoleeksamenere passere statsbarnsundersøkelsen i sin stat. Etter bestått eksamen, er den enkelte berettiget til å jobbe som profesjonell advokat hos et privat advokatfirma, et statlig organ eller en annen slik institusjon. Aspirerende dommere bygger sakte rykte for å ha god dømmekraft, integritet og lidenskap for lov i håp om å bli anerkjent av sine jevnaldrende. Antallet av og type lovopplevelse som kreves av dommere varierer; Noen stillinger kan kreve så mye som 10 års juridisk erfaring.

Å bli valgt eller utnevnt

Dommere blir enten valgt eller utnevnt avhengig av domstolens jurisdiksjon der de jobber. Presidenten utpeker forbundsdomstolens rettferdigheter for livet, i påvente av senatets godkjenning. Omtrent halvparten av statsdommerne blir utnevnt, mens den andre halvparten velges av velgere. Statlige og kommunale dommere har vanligvis faste vilkår mellom fire og seks år, selv om noen velges eller utnevnes for livet. Dette er alt avhengig av tilstand og nivå av dømmerskap. Enkelte dommerskap har også alderskrav, som Høyesterettsdommisjonen, som krever at enkeltpersoner skal være minst 30 år gamle.

Trening

Når de blir valgt eller utnevnt, må dommerne fullføre en orientering og opplæringsprogram som forbereder dem for jobben. American Bar Association, Federal Judicial Center, National Judicial College og National Center for State Courts er blant de ulike organisasjonene som administrerer disse programmene, avhengig av staten og spesifikk type dommerskap. De fleste treningsprogrammene varer mellom noen måneder og ett år.

Anbefalt