Den gjennomsnittlige lønnen til en snooker-dommer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Snooker-dommere er de profesjonelle som presiderer over snooker-kamper for å sikre at spillerne spiller etter reglene. Når en spiller bryter med en av sportens regler, stopper dommeren kampen og kan tildele en straff. I hvilken som helst sport spiller dommeren den avgjørende rolle å fremme godt sportsmannskap og sikre en rettferdig konkurranse. Prosessen for å bli profesjonell snooker-dommer varierer noe i henhold til ditt land, men involverer vanligvis alltid registrering med sportens nasjonale styret. I USA er dette USA Snooker Association.

Tips

  • Nye snooker-dommere tjener rundt $ 90 per kamp, ​​som er rundt $ 50 000 per år hvis du jobber på heltid.

Stillingsbeskrivelse

Snooker-dommere setter i gang snooker-kamper. Dette krever at de ser nøyaktige tester og proaktivt signal når et brudd oppstår. Når en overtredelse oppstår, må dommeren tildele riktig straff basert på overtredelsen. Dommere møter ofte utfordringer for sine samtaler, og må kanskje stole på øyeblikkelig video replays for å støtte samtalene de gjør.

Selv om det er lønn for snooker-dommere, blir de fleste snooker-dommere betalt per kamp eller per dag. På grunn av dette kan det være vanskelig å fastslå en gjennomsnittlig lønn for snooker-dommere. Noen dommere jobber bare på deltid, tar jobber når de passer inn i deres vanlige arbeidsplaner. Andre gjør dommer en heltidskarriere. I tillegg, fordi snooker er mer populær i Storbritannia og Europa enn i USA, de fleste nettsteder som diskuterer snookeravgifter og lønn, opplister dem i pund og euro. Justert til amerikanske dollar tjener den gjennomsnittlige snooker-dommeren ca $ 100 per dag, pluss rundt $ 20 for utgifter.

Erfaringskrav

For mange snooker-spillere og entusiaster er det et logisk skritt mot å lage snooker en større del av livet deres, og dømmer sporten profesjonelt. Prosessen for å bli en lisensiert snooker-dommer varierer fra land til land, men involverer vanligvis disse trinnene:

  • Registrer deg med din lokale snooker styret.

  • Delta på en eller flere dommerklinikker eller seminarer.

  • Pass en skriftlig quiz av snookerkunnskapen din.
  • Dommer en kamp vellykket under tilsyn av en senior medlem av foreningens styret.

Ofte er det en nominell avgift for å bli sertifisert.

Industri

Snooker spilles på et bord som ligner på bordet som brukes til å spille biljard. Snooker-kamper finner ofte sted i biljardhallene. I USA blir snooker-ligaer og turneringer overvåket av United States Snooker Association, som ble grunnlagt i 1991. Fordi snooker er mer populær i Storbritannia, Europa og nå i Asia enn i USA, er USA-baserte dommere kan forvente å reise regelmessig for kamper hvis de velger å gjøre dette til en heltids karriere.

År med erfaring

Som ny snooker-dommer, kan du forvente å tjene omtrent $ 90 per kamp. Arbeid på heltid, er startlønnen for en snooker-dommer typisk om $50,000. Husk at dette kan variere basert på hvor du befinner deg og ligaen du dømmer for.

De beste profesjonelle mannlige snooker-dommerne tjener så mye som $250,000 per år i 2018. De øverste kvinnelige dommerne tjener kun om $170,000 årlig. For internasjonale turneringer drev profesjonelle mannlige dommere et gjennomsnitt på $5,000 i avgifter mens kvinnelige dommere opptjent $2,500 i avgifter for de samme kampene. For vanlige kamper, opptjent toppnivå mannlige dommere $500 per kamp mens toppnivå kvinnelige dommere oppnådde et gjennomsnitt på $350.

Jobbutviklingstendens

I USA, snooker er primært nytes av innvandrere og internasjonale besøkende. Selv om snookerens popularitet vokser i mange andre land, spesielt Kina, opplever det ikke mye vekst i USA. Dette har blitt tilskrevet vanskeligheten ved å kringkaste snooker-kamper på fjernsyn og prisen på snookerutstyr, noe som gjør mange biljardhallseiere sjenert fra å legge til snookerutstyr til deres anlegg.