Prosjektering og kontraktstyring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskaps ledelse legger til rette for tilstrekkelige og effektive kontraktledelse og prosjektprosedyrer for å forbedre bedriftsvirksomheten på kort og lang sikt. Disse prosedyrene hjelper også toppledere å sikre rettidig oppgavegjennomføring.

Projektering

Prosjektinnkjøp består av prosedyrer, retningslinjer og verktøy som et selskap bruker for å sikre rettidig gjennomføring av prosjektaktiviteter. En prosjektleder overvåker anskaffelsesaktiviteter, diskuterer med eksterne leverandører og ressursleverandører, slik at entreprenører overholder prosjektspesifikasjoner og leverer varer og tjenester til rett tid.

Kontraktstyring

Kontraktsadministrasjon er knyttet til teknikker som et firma bruker for å overvåke kontraktens ytelse og sikre at partene i en kontrakt samsvarer med retningslinjene. En bedriftskontraktsjef vurderer også kostnader og utarbeider variansrapporter, sammenligner faktiske kostnader til budsjettbeløp.

Forhold

Kontraktstyring er forskjellig fra prosjektinnkjøp. Begge konseptene kan imidlertid forholde seg til. For eksempel kan en prosjektleder signere innkjøpsavtaler med leverandører og tredjepartsentreprenører. Prosjektlederen kan arbeide med en kontraktsjef for å sikre at forretningspartnere fullfører oppgaver i samsvar med prosjektspesifikasjoner.

Anbefalt