Hva er A / P Aging Rapporter i regnskap?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

De fleste regnskapssystemer tilbyr A / P (leverandørgjeld) aldrende rapporter for å hjelpe ledere med å kontrollere gjeldende forpliktelser. Denne rapporten viser hva et selskap skylder, til hvem og hvor lenge. Når kontanter er stramt, er det vanlig å planlegge regningsbetalinger i henhold til når de skal betales og ikke betale alle regninger samtidig.

Betydning

En A / P-aldringsrapport hjelper ikke bare bedrifter med å håndtere kontantstrømmer, men gir dem også mulighet til å utnytte tidlig betalingsrabatt. Denne populære rapporten inneholder detaljert informasjon, hvilken ledelse kan bruke til å identifisere feil og uoverensstemmelser. Summen på en aldringsrapport representerer vanligvis den totale gjeldende forpliktelsen til en bedrift og bør samsvare med den betalbare balansen i hovedboken. For eksempel, hvis en aldringsrapport viser at $ 200 skyldes, bør dette beløpet også være i hovedboken. Hvis ikke, er det nødvendig med forskning for å identifisere problemer og rette dem.

formater

Aldringsrapporter kan utarbeides av leverandør, faktura datoer, betalingsdatoer og andre formater. Den vanligste stilen viser leverandørnavn til høyre og fire kolonner kalt "innen 30 dager", "mellom 30 og 60 dager", "mellom 61 og 90 dager" og "over 90 dager". Tall plasseres innenfor disse kolonnene, avhengig av hvor lenge en regning er utestående.Vanligvis inneholder denne rapporten en "totalt" kolonne til høyre, der alle kolonne tallene er lagt opp og en samlet ansvar beregnes

Analyse

Foruten å sørge for at regninger blir betalt i tide, bruker ledere A / P-aldringsrapporten til å analysere kontantstrømmer og hvordan gjeldene korrelerer med varebeholdninger og kostnader for solgte varer. Nøkkeltallene kan være nyttige i analysen, som for eksempel "payday" -forholdet, som beregnes ved å dele gjennomsnittskontoen ut fra kostnaden for varer solgt per dag. Når dette forholdet er for lavt eller for høyt, er det på tide å analysere aldring og finne områder som kan forbedres.

betraktninger

For å aldre rapporter for å gi meningsfylt informasjon, skal data som er oppgitt på kontosystemet, være nøyaktige. Pass på at tidligere perioder er stengt for å hindre at innleggene sendes til feil tidspunkter tidligere. Se også etter duplikater i hovedkonto for betalbar betaling, et vanlig problem i dette området, der en leverandør kan ha blitt lagt inn mer enn en gang. Enkelte systemer tillater at leverandører enkelt smeltes sammen og korrigerer duplisering av registreringsproblemer. Bruk denne funksjonen hvis tilgjengelig, fordi alternativet er å overføre dataene manuelt, noe som ikke er en effektiv prosess.