Er Kundefordringer Materielle eiendeler?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Grundig og nøyaktig regnskap er viktig for en bedrift å forstå sin finansielle stilling og for sine ledere å ta beslutninger om fremtiden. En av de viktigste dokumentene i regnskap er en balanse som inkluderer egenkapital, gjeld og eiendeler. Eiendeler består av alt en bedrift eier eller kontrollerer som har verdi, inkludert immaterielle eiendeler og varige driftsmidler, som for eksempel fordringer.

Kundefordringer Definisjon

I virksomhetsregnskapet refererer kundefordringer til penger som kundene skylder en bedrift. En virksomhet skaper kundefordringer når den leverer sine kunder med varer og tjenester før de mottar full betaling. Når kundene foretar en forskuddsbetaling, er bare gjenværende saldo en del av kundefordringer. Bedrifter bruker kundefordringer til å spore hvor mye penger de kan forvente å motta i nær fremtid.

Varige driftsmidler

Kundefordringer er varige driftsmidler. Dette betyr at de har en klar kontantverdi som er lett for regnskapsførere å identifisere. Andre materielle eiendeler inkluderer kontantbesparelser, eiendom og inventar som en bedrift eier. Disse eiendelene er forskjellig fra immaterielle eiendeler, for eksempel patenter. lisenser og merkenavn, som har svært reell verdi som er vanskelig å måle. Siden bedrifter utsteder fakturaer med spesifikke, ufleksible beløp i en oppgitt valuta, vet de hvor mye de vil motta, og gjør kundefordringer til en konkret eiendel, selv om pengene ikke er i virksomhetens besittelse.

Betalingsbetingelser

En betalingsperiode er den tid en kunde må betale en regning. For eksempel kan en bedrift levere produkter til en kunde sammen med en faktura som har forfallsdato 30 dager i fremtiden. I dette tilfellet er betalingsperioden 30 dager og beløpet på regningen forblir i virksomhetens kundefordringer som en materiell eiendel. Når kunden betaler regningen, trekker regnskapsføreren det beløpet fra kundefordringer og legger det til en annen konto, for eksempel en kontant sparekonto der virksomheten innskudd kundens sjekk. Denne kontoen er en annen materiell eiendel, noe som betyr at betalingen ikke endrer verdien av virksomhetens samlede eiendeler.

Kontekst

En virksomhets fordringer finnes innenfor rammen av balansen, som også inkluderer andre typer materielle og immaterielle eiendeler, sammen med forpliktelser. Leverandørgjeld, som representerer virksomhetens gjeld for nylige kjøp og tjenester, er motsatt av kundefordringer og regnskapsføres i balansen til innbetalt. Andre forpliktelser inkluderer langsiktig gjeld, som teller mot alle materielle og immaterielle eiendeler ved å bestemme en virksomhets nettoverdi. Verdien og signifikansen av kundefordringer varierer fra en bedrift til en annen basert på hvor mye kreditt hver virksomhet utvider til sine kunder, men det er alltid et viktig element i forretningsregnskapet.