Hvordan lage et kronologisk diagram

Anonim

Kronologiske diagrammer brukes til en rekke formål som involverer arrangement av hendelser i form av en tidslinje. De brukes til å vise historiske hendelser og kartdatoer for en tidsperiode i rekkefølge av deres forekomst. De er også nyttige for å designe en prosjektplan med oppgavestart og oppgavefyllingsdatoer. Kronologiske diagrammer kan opprettes ved hjelp av Excel for å utarbeide en tidslinje av hendelser.

Planlegg diagrammet ditt slik at du har en ide om hvordan du kobler inn informasjonen i Excel. Du kan liste det ved å kombinere datoene og hendelsene i rekkefølgen. Skriv ut eller skisser en tidslinje på papir som viser informasjonen for ditt kronologiske diagram i rekkefølge av datoer.

Bestem hvordan du vil at layoutet til diagrammet skal avbildes i Excel. Hvis du vil at informasjonen skal ligge over hele siden i en liggende retning, bruk det horisontale formatet. For orientering på stående sider, bruk det vertikale formatet.

Åpne Excel og start med et tomt regneark. Skriv en tittel eller overskrift som navnet på diagrammet over toppen av regnearket.

Sett datoene eller tider på rad for et horisontalt landskapsoppsett eller i en kolonne for en vertikal layout.

Skriv inn informasjonen til hendelsen assosiert med datoene i radene under datoene for det horisontale oppsettet, eller radene i kolonnen ved siden av datoene for vertikal layout.

Spar plass til det horisontale oppsettet ved hjelp av orienteringsfunksjonen for å justere hendelsesbeskrivelsen i en vinkel. Fremhev dataene og gå til "Format" -alternativet. Velg "Cells" og velg alternativet "Justering" fra dialogboksen.

Se under "Orientering" -boksen for å justere teksten i en vinkel ved å dra linjen ved siden av "Tekst" opp eller ned, eller skriv inn nummeret i "Grader" -boksen for å angi den vinkelen du foretrekker manuelt.

Format skrift, stil, farge og størrelse på teksten i kolonner og rader i diagrammet. Fremhev dataene i diagrammet du vil formatere. Gå til "Format" -alternativet øverst i regnearket og klikk for å vise valgene i rullegardinmenyen.

Velg alternativet "Cells" for å formatere skrift, farge, justering, kantlinje eller mønstre.

Å automatisk formatere hele diagrammet; markere informasjonen og velg alternativet "AutoFormat" fra rullegardinmenyen "Format" og velg et layoutalternativ.

Endre høyden på rader og bredde på kolonner ved å velge alternativet "Rad" eller "Kolonne".

Lagre diagrammet ditt slik at du kan hente det til senere bruk. For å få en kopi av diagrammet, skriv ut det ved hjelp av "Utskriftseksempel" -valg for å velge den beste sidestilling for diagrammet ditt.