Hvordan lage et PERT-diagram

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En programvurdering og gjennomgangsteknikk (PERT) er en grafisk arrangør som kan hjelpe deg med å planlegge prosjektet og holde tidsfristene. PERT-diagrammet inkluderer ferdigstillelsestider for alle delprosjekter, med nummererte milepæler som går fra venstre til høyre over diagrammet. Den laveste nummererte node er starten på prosjektet; den høyeste nummererte node er slutten. PERT-diagrammet bestemmer også prosjektets start- og sluttider.

Oppfør hvert underprosjekt med en estimert tidslinje for å fullføre dem.

Sorter listen over delprosjekter slik at ingen delprosjekt kommer før en forutsetning på listen. For eksempel graver grunnlaget og kjører den elektriske ledningen begge delprosjekter i byggingen av et nytt hjem, men det er ikke mulig å kjøre ledninger før fundamentet er gravd, så graving grunnlaget går først.

Nummer hver av delprosjektene, med det første delprosjektet som det laveste tallet, og det siste delprosjektet er det høyeste nummeret.

Tegn et diagram med hvert av de oppførte delprosjektene, starter til venstre med de første delprosjektene, og går videre rett for avhengige delprosjekter. Tegn piler mellom delprosjekter som er forutsetninger for andre delprosjekter.

Tips

  • For store prosjekter, med mange delprosjekter, kan du vurdere å bruke en av de mange tilgjengelige PERT Chart-programmene i stedet for å tegne diagrammet for hånd.