Kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføringskommunikasjonsverktøy brukes til å markedsføre selskapets produkter og tjenester. De fleste bedrifter har markedsføringskommunikasjon (MARCOM) avdelinger strengt viet til å planlegge og utvikle disse verktøyene. Det finnes mange forskjellige typer kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy, inkludert reklame, salgsfremmende kampanjer, PR, direktemeldinger og til og med sponsing. De fleste bedrifter bruker en kombinasjon av disse ulike verktøyene.

Reklame

Reklame er et svært vanlig markedskommunikasjonsverktøy. Annonsering kan brukes til å effektivt få et selskaps melding til store publikum. Bedrifter kan bruke en rekke ulike typer reklame, inkludert magasin, avis, radio, fjernsyn og til og med Internett-annonsering. Den mest effektive følger vanligvis den generelle formelen for AIDA (oppmerksomhet, interesse, ønske, handling), i henhold til artikkelen "Annonseringsformelen som alltid fungerer" på copywriting.com. Overskriften på annonsen får vanligvis leserens oppmerksomhet, og piques interessen og ønsket om selskapets produkter. Derfor fungerer hun ved å gå til butikken og kjøpe produktet.

Salgsfremmende kampanjer

Salgsfremmende kampanjer er et annet effektivt kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy. Salgsfremmende kampanjer kan inkludere produktdemonstrasjoner, konkurranser, viser, gratis prøver, premier som "buy one / get one free", kuponger og andre typer insentiver. Målet med en salgsfremmende kampanje er å stimulere kortsiktig salg ved å øke bevisstheten om et merke. Til syvende og sist, et selskap forsøker å bygge gjenta virksomhet med en salgsfremmende kampanje.

PR

PR er et kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy som hjelper et selskap til å sikre et positivt offentlig bilde, ifølge managementhelp.org, en av verdens største online-forretningsmessige ressurser. Målet med PR er å hjelpe forbrukerne bedre å forstå et selskap og dets produkter. PR kan omfatte offentlige fremtoninger som intervjuer, pressemeldinger og til og med sponsing av store sportsbegivenheter.

Direkte markedsføring

Direkte markedsføring er et annet svært effektivt kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy. Direkte markedsføring kan inkludere e-post og e-post kampanjer, kataloger, og til og med direkte respons kampanjer på tv og radio. For eksempel bruker de fleste kabel-shoppingprogrammer direkte markedsføring for å selge sine produkter.

Resultatene for direkte markedsføring kan enkelt måles, i motsetning til de fleste kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy. For eksempel kan et selskap taste inn bestillingsskjemaet i en direktepostpakke sendt til kunder ved å legge til et bestemt kodenummer. Selskapet kan bruke kode 110 til å representere en 10. januar-postering. På den måten kan et selskap beregne avkastningen på investeringen, eller total inntekt minus utgifter, for hver mailing.

Personlig salg

Personlig salg er et annet svært gjennomgripende kommunikasjonsmarkedsføringsverktøy. Bedrifter har både innen og utenfor salgsrepresentanter å markedsføre sine produkter til forbrukere og bedrifter. En fordel ved personlig salg er at den tilbyr toveiskommunikasjon. Kunden kan stille spørsmål om selskapets produkter eller tjenester, og deretter ta sin beslutning om å kjøpe. Men noen ganger kan det ta flere kontakter å gjøre et salg, spesielt for høyere priser.

Anbefalt