Hva er direkte markedsføringsverktøy?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Direkte markedsføring innebærer å selge direkte til kunden, omgå distribusjonskanaler og andre mellommenn. Markedsføringsprinsippene er de samme som i tradisjonell markedsføring: produktet må fylle et behov; Markedet må segmenteres etter geografi, inntekt og andre faktorer; og det må være tilstrekkelig ettersalgs service og støtte. Direkte markedsføringsverktøy inkluderer reklame, database, internettmarkedsføring og telefonmarkedsføring.

Reklame

Reklame skaper oppmerksomhet og bygger merkenavn anerkjennelse. Det kan trekke inn kunder til fysiske eller nettbutikker. Direkte markedsføring er en form for push-reklame som bruker flyger, kuponger, direkte post, e-post, sosiale medier, fjernsynsinformasjon med tilbakekallingsnumre, telemarketing og dør-til-dør besøk for å bringe produkter og tjenester direkte til kundene.

database

En database med navn og kontaktinformasjon til enkeltpersoner og bedrifter er trolig det viktigste direkte markedsføringsverktøyet, fordi direkte markedsføring krever direkte kontakt mellom kunde og kunde. Bedrifter kan opprette sin egen database ved å samle en liste over kunder som besøker sine butikker eller kjøpe online, ved å hente e-postadresser til besøkende som har registrert seg for å motta produktinformasjon eller bedriftsnyheter via e-post og ved å bruke forretningskataloger tilgjengelig fra handelskamre og andre ressurser. Bedrifter kan også bruke tjenesten til leverandørene av postlister.

Nettmarkedsføring

Internett er et viktig direkte markedsføringsverktøy på grunn av brukervennlighet, lave annonseringskostnader og evne til å nå et verdensomspennende marked. E-post er fortsatt det primære kjøretøyet for å levere personlige markedsføringsmeldinger direkte til enkeltpersoner og bedrifter. Sosiale medier, som Facebook og Twitter, utfyller e-postmarkedsføring fordi det driver markedsforbindelser med potensielle kunder. Sosiale medier kan koble til en bedrift med nye fans og tilhenger som deretter kan konverteres til kunder ved hjelp av en direkte e-postmarkedsføringskampanje.

telemarketing

Telemarketing er et kostnadseffektivt direktemarkedsverktøy for bedrifter. Anropslister utarbeides fra telefon- og telefonkataloger, og et automatisert system ringer tallene i tilfeldig rekkefølge. Ved hjelp av skript forsøker oppringere vanligvis å selge produkter eller tjenester, for eksempel mobiltelefonplaner eller kabelabonnementer, eller bygge produktbevissthet og etterspørsel - for eksempel spørre om personen som besvarer anropet har sett annonser for et bestemt stoff og er klar over av sine potensielle fordeler.

betraktninger

Markedsføring er underlagt visse regler og forskrifter. Kommersielle telemarketers er regulert av føderale og statlige lover som etablerer portforbud, ikke-samtale lister og andre krav som er rettet mot å beskytte forbrukerens personvern. Uønsket e-post eller spam er et stort problem med Internett-annonsering. Føderale og statslige myndigheter har vedtatt lover som forsøker å beskytte forbrukerens personvern og sikre rettferdig og sannferdig Internett-reklamepraksis.

Anbefalt