Telesalgsmål

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Telesalg er en av de mest effektive måtene å øke kundebase og øke omsetningen. Telesalg er mer enn enkle utgående kaldanrop, men: Innkommende salg genereres fra kaldkallkampanjer. Telesalg er også mer enn salg: Telesales hjelper bedrifter med å samle kundeinformasjon, tilbakemelding og oppfatninger på produkter - lik markedsundersøkelser. Telesalgskampanjer kan også overlappe med andre salgskampanjer, introdusere markedssegmenter til nye produkter eller tjenester. Selv om hver kampanje har sitt eget mål, forener de grunnleggende prinsippene all telesalg. Følgende mål er for telefonsvarere og bedrifter.

Forutgående mål

Før du kommer på hornet, må du identifisere formålet med telesalgskampanjen. Samtalestrategier og taktikker er avhengige av markedet og listetypen. Hvis kampanjen er full av tidligere genererte varme kundeemner, for eksempel henvisninger, er en mindre aggressiv tilnærming berettiget. Bare å utvikle rapport og få tilbakemelding på tidligere interaksjoner kan være et primært mål; salgsmulighet er et sekundært mål. Hvis du går inn i et rent salgsanrop, forutse eventuelle innvendinger. Skriv dem ned og generer overbevisende motsetninger.

Screening og Interest Opener Mål

Eventuelt vellykket salgssamtale genererer interesse i sekunder. Kombinasjonen av en opptatt tone og kortfattet salgsmelding er viktig for å få den oppmerksomheten. De beste meldingene er ofte spørsmål som spør om ledelsen har behov for en fantastisk fordel.

Hvis du er på en aggressiv kampanje med kalde ledere, er det nødvendig med en mer aggressiv tilnærming. Med en aggressiv salgstilgang er det kritisk at du identifiserer beslutningstakeren i husholdningen. Du kan overtale og lukke hele familien, men hvis du ikke snakker med beslutningstakeren, er det bortkastet tid. Mens du arbeider for å identifisere beslutningstakeren, oppsamler informasjon om potensiell ønske eller behov for produktet. Kvalifiser prospektet for å sikre at han har de nødvendige måtene til å kjøpe ditt produkt eller din tjeneste.

Salgsprosess

Når du har beslutningstakeren på telefonen, og hun synes kvalifisert, gå inn i salgsfasen av samtalen. Finn ut lederens behov. Spør åpne spørsmål om personens oppfatninger om produktet eller tjenesten. Unngå for mange ledende spørsmål: Hvis personen har et behov som passer med produktet ditt, fortell dem hvordan. Hvis det er en solid salgskamp, ​​gå inn i flere direkte linjer med spørsmålstegn. Gode ​​spørsmål å spørre er: "Føler du det som ville fungere for deg?" og "Hvordan har du det som vil løse problemet ditt?" Dette gir ledelsen sjansen til å si nei og avslutte samtalen. Hvis ledelsen har ja svar, gå inn i sluttfasen.

Lukking

Avslutning bør være en stressfri og naturlig begivenhet. Salg er oftest tapt ved avslutning når salgsrepresentanten føler seg angst. Gitt arbeidet i genererende interesse og å finne behov, bør næringen være rask og logisk. Start alltid stort og gå ned. Kjøperne vil ikke gå opp fra det billigere produktet eller tjenesten. Vær ærlig når du ber om en beslutning. Ikke endre tonen din og ikke overemphasize det avsluttende spørsmålet. Hvis lukkene lykkes på et lite nivå, kan du prøve å oppsælke ved å spørre om det er behov for en ekstra bestemt tjeneste eller et produkt - en tjeneste eller et produkt som ideelt sett vil forbedre det opprinnelige kjøpet.