Viktigheten av integrert markedsføringskommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Integrert markedsføringskommunikasjon er en viktig del av selskapets overordnede markedsføringsstrategi. Målet med en integrert markedsføringskommunikasjonsstrategi er å sikre at all kommunikasjon forblir konsistent og formidle selskapets melding på en måte som overholder verdier, bilder og mål. Å sikre en integrert markedsføringsstrategi er ofte ansvaret for markedsføringsansvarlig for en organisasjon eller direktør for markedsføringskommunikasjon.

Grunner

Når en enkelt person gjør all markedsføring for en organisasjon, er det ganske sikkert at all markedsføringskommunikasjon vil være i samsvar med hverandre og presentere det samme merkebildet. Men ved større organisasjoner kan flere ulike avdelinger være ansvarlige for markedsføringsmeldinger, i tillegg til meldinger som kommer fra salg og kommunikasjon skapt av eksterne byråer. Muligheten for forvirring, eller i det minste forskjellige kommunikasjonsformer som går ut på ulike kanaler, uten hensikt, er stor uten en integrert kommunikasjonsstrategi.

Fallgruver som ikke følger en integrert markedsføringskommunikasjonsstrategi

Fallgruvene med å ikke ha en integrert markedsføringsstrategi er gode. Inkonsekvente meldinger kan føre til forbrukerforvirring. De kan også gjøre merkevarens image fragmentert. Alvorlige problemer, som motstridende kampanjer går ut, er også mulige.

Spredning av kanaler

Spredning av kanaler for markedsføring, alt fra sosiale medier til e-post, kringkasting av direktemeldinger, gjør det enda viktigere å ha en integrert markedsføringskommunikasjonsstrategi på plass. Flere kanaler kan øke oddsen for en inkonsekvent melding som går ut hvis en sentral styringsstrategi ikke er på plass.

Organisasjonskommunikasjon

Konsekvent kommunikasjon er viktig i en organisasjon også. Sikre at alle ansatte får konsekvent meldingstjenester, sørger for at de alltid kan formidle de riktige meldingene til kundene.

Anbefalt