Hva er meningen med "Terms Net 10"?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I stedet for å kreve umiddelbar betaling, tilbyr mange bedrifter muligheten til å kjøpe på kreditt. Virksomheten vil tildele kredittvilkår til hver enkelt bedriftskjøp som gjør det mulig for kunder å gjøre på kreditt. "Nett 10" betyr at betalingen skal betales 10 dager fra fakturaens dato. De vanligste vilkårene for kredittsalg er netto 10, netto 30 og netto 60.

Velge betalingsbetingelser

Ikke alle virksomheter tilbyr de samme kredittvilkårene til de samme kundene. Bedrifter som ikke har mye erfaring med en bestemt kunde, kan starte med kortere kredittvilkår som netto 10. Som kunden viser seg pålitelig og pålitelig, kan virksomheten utvide kredittvilkår til netto 30 eller netto 60 og la kunden gjøre større kjøp på kreditt.

Andre kredittvilkår

I tillegg til å identifisere en betalingsdato kan en bedrift også tilby kredittkunder en rabatt på 1 eller 2 prosent for tidlig betaling. Selskapet indikerer denne rabatten ved å skrive prosentvis rabatt over rabattperioden før betalingsperioden. For eksempel vil en bedrift som tilbyr en 2 prosent rabatt for betalinger innen 10 dager og krever betaling innen 30 dager ha vilkår på 2/10, netto 30.

Anbefalt