Fordeler og ulemper ved interaktiv markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Med interaktiv markedsføring er kunden involvert i en bedrifts annonsekampanje, i stedet for passivt å lytte til en radiosending eller se på en tv-reklame. Kunden bidrar til å fremme selskapets produkt, noe som kan redusere selskapets annonseringskostnader og gi selskapet ekstra troverdighet med kundens venner, kollegaer og naboer.

Person

En fordel ved interaktiv markedsføring er at det tillater en kunde å lage sin egen tilpassede versjon av annonsen. For eksempel kan en bilprodusent utforme et nettsted for en av sine bilmodeller som gjør det mulig for kunden å velge bilens malingsfarge og mønsteret på bilseter, og inkludere tilleggsutstyr som bakspoiler eller fargete vinduer. Den besøkende kan se hvordan bilen ser ut med hvert valg som er valgt og bestille sin ideelle bil.

Leveranse

Interaktiv markedsføring kan være en mindre forstyrrende type reklame. Når et selskap sender en ikke-interaktiv annonse under en pause i et tv- eller radioprogram, kan klienten betrakte det kommersielle som en irriterende avbrudd av showet. Med interaktiv annonsering kan markedsføreren designe annonsen slik at kunden vil søke etter seg selv, i stedet for å få det til å forstyrre sin glede av andre medier, ifølge University of Alaska.

Deling

Med interaktiv markedsføring er det en fordel at en fornøyd kunde kan skape en tilpasset tonehøyde for en annen potensiell kunde, ifølge California State University, Chico. For eksempel kan en besøkende på en kappemaker nettsted lage en kjole med fargen og stoffet som en av vennene hennes foretrekker, og deretter sende en annonse med et bilde av kjolen til vennen sin. Klesprodusenten kan tilby besøkende en gratis kjole hvis hun sender nok av disse annonsene til vennene sine.

tilgjengelighet

En ulempe med interaktiv markedsføring er at tilgangen til annonsen kan avhenge av produkter som kunden allerede eier. Hvis en skredder lager et nettsted for å vise sin linje med skjorter, trenger en kunde å ha tilgang til en datamaskin for å kunne se skjortene. Hvis skredderen plasserte en plakat på siden av en bygning, kan kunden gå forbi plakaten og se bilder av skjorter uten å foreta et annet kjøp først.

Styre

En annen ulempe med interaktiv markedsføring er at et selskap kan miste kontroll over sin merkevare, ifølge Northern Illinois University. Hvis en skredder tillater, for eksempel, at kundene kan lage egne design for å plassere på et bilde av en av hennes skjorter, kan en kunde lage et nedsettende bilde og dele det med vennene sine, noe som kan skade skredders rykte.