Fordeler og ulemper ved markedsføring og salgsmedier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange små bedrifter, entreprenørskap og store multinasjonale organisasjoner bruker markedsførings- og salgsformidlere for å hjelpe dem med å fylle inn hullene i sine lag. Avhengig av virksomheten din, kan en mellommann hjelpe din bedrift til å gjøre mer salg, utvikle nære relasjoner til nye kunder og utvide rekkevidden. Det er imidlertid viktig å være forsiktig med ditt engasjement med en mellommann, slik at du ikke får problemer med denne typen organisasjonsstruktur. I alle fall er det viktig å undersøke mulige muligheter og fallgruver du møter når du bruker en markedsførings- og salgsformidler.

Når skal du bruke markedsføring og salgsmedlemmer

Enten du skal bruke en mellommann eller arbeide direkte med ditt eget personale, vil avhenge av din virksomhet og ressursene du har tilgjengelig. Noen bedrifter har ikke et markedsførings- eller salgsteam, så outsourcing disse rollene kan hjelpe dem med å fullføre oppgaver de ikke ellers ville ha vært i stand til å gjøre. Andre organisasjoner har markedsførings- og salgsavdelinger, men bruker mellommenn i veksttider eller når de krever en bestemt ferdighet eller kompetanse som de for tiden ikke har tilgjengelig internt. Ved hjelp av en mellommann kan organisasjoner nå nye geografiske områder, få tilgang til nye kunnskapsområder og tiltrekke seg nye kunder fra andre markeder.

Imidlertid bør enkelte aktiviteter generelt holdes internt. For eksempel, hvis organisasjonen din har noen lavkostede aktiviteter som alle i virksomheten kan utføre uten mye tilsyn, kan det være fornuftig å selv utføre slike oppgaver. Mange bedrifter velger også å beholde sine kjernekompetanse, aspekter av virksomheten som er kritiske for deres suksess, internt. Dette gjør det mulig for dem å få mer kontroll over nøkkelelementene i sin virksomhet og investere i de områdene som virkelig betyr noe.

Industri og geografisk ekspertise

En av de største fordelene ved å bruke mellommenn er at organisasjonen din øyeblikkelig får industri, marked og geografisk ekspertise. Markedsføringsbyråer, som er det mange selskapene outsource sine markedsføringsstrategier og kampanjer til, er velbevandret på sitt felt og har sannsynligvis jobbet med mange kunder som har oppnådd sine forretningsmål. Som et resultat får ansettelsesselskapet å få tak i sin kunnskap og erfaring uten lærekurve på slutten.

Tilsvarende har salgsforhandlere vanligvis geografisk og industriell kompetanse. Reps arbeider et bestemt geografisk område og vet hvor de viktigste kundene er, og hvordan de skal nærme seg dem. De kan allerede ha solide forhold til disse kundene, noe som gjør salg mye enklere.

Kostnads- og tidsbesparelser

Å ansette en markedsførings- eller salgsansatt i en organisasjon tar tid. Virksomheten trenger å gjennomgå flere kandidatprogrammer, intervjuprospektive ansatte og ombord på plukkingen, som alle kan ta flere måneder. Etter å ha gått gjennom ansettelsesprosessen, kan selskapet oppleve en ansattomsetning som kan føre til en annen omgang med å ansette tid og ressurser i prosessen.

Bedrifter kan spare en betydelig mengde lønnskostnader ved å outsource sine markedsførings- og salgsaktiviteter, noe som er en av de største fordelene med mellommenn. I henhold til US Bureau of Labor Statistics utgjør en ansattes lønn rundt 70 prosent av den totale lønnspakken. De andre 30 prosent er allokert til skatter og fordeler. Som et resultat av bruk av mellommenn kan organisasjoner spare 30 prosent.

Ved hjelp av en mellommann kan bedrifter bare betale for de tjenestene de trenger. For eksempel, hvis en bedrift trenger to markedsføringskampanjer en måned og seks neste, må de bare betale for de spesifikke tjenestene. Hvis de hadde en heltidsansatt markedsfører, måtte selskapet betale dem samme beløp uansett aktivitetene i hver måned.

Kundens bekvemmelighet og forhold

En annen fordel ved å bruke markedsførings- og salgsformidlere er at det ofte er enklere og bedre for kundene. Salgsrepresentanter som jobber for mellommenn, kan allerede ha bygget opp forhold til de viktigste kundene på deres territorier. Hvis virksomheten din er ny i bransjen, tar det mye tid å bygge den typen tillit mellommennene allerede har.

Det er også ofte enklere og mer praktisk for kundene hvis du jobber gjennom en mellommann. Kanaldistribusjon gjør det mulig for kunder å kjøpe mange forskjellige produkter fra en salgsrepresentant eller et utsalgssted, noe som sparer tid, energi og penger.

Fra et markedsføringsperspektiv kan bruk av en mellommann vise seg å være fruktbar for en bedrift fordi markedsføringsorganer ofte har løpende relasjoner med PR og mediebyråer. Dette gjør det enklere å oppnå dekning for bedriften din. Markedsføringsbyråer har også flere kontakter i bransjen de kan utnytte for å gi merke til merkevaren din.

Omdømme Risiko for en Middleman

En av de største ulempene ved å bruke en mellommann er at du legger omdømmet til firmaet ditt i andres hender. Mens bedrifter jobber i god tro, vet du ikke alltid hvordan det utkontrakterte selskapet vil oppføre seg, og om det vil være i tråd med bedriftens kjerneverdier.

Mellompersonen kan gi dårlig kundeservice i ditt navn, noe som kan føre til at kunder ikke lenger vil kjøpe fra virksomheten din. De kan ikke oppfylle deres avtalt tidslinjer og forsinke bestillinger og tidsplaner. På samme måte kan de gå over budsjett og forårsake problemer for organisasjonen og de involverte kundene.

Som et resultat, er det viktig å nøye dyrke mellommenn som bedrifter jobber med.Dette inkluderer å se på deres tidligere ytelse, snakke med andre organisasjoner som har brukt tjenestene sine og til og med snakker med kunder som har forhold til dem. Før du ansetter en formidler, er det viktig å skissere de ideelle kriteriene du vil ha i en forretningspartner.

Mangel på oppmerksomhet

Det er ingen hemmelighet at mellommenn ofte jobber med flere organisasjoner på en gang. Salgsforhandlere og markedsføringsbyråer har flere kunder. Selv om dette kan være en fordel på noen måter, kan det også føre til at en bedrift lider hvis de får mangel på oppmerksomhet.

Et markedsføringsbyrå som jobber med flere andre kunder, kan ikke svare på e-post og telefonsamtaler om merket ditt umiddelbart hvis de er opptatt av å jobbe med et annet prosjekt. Hvis de har truende frister for en annen virksomhet, kan de slippe det de gjør for organisasjonen din, slik at de kan jobbe med sine andre oppgaver. Dette kan føre til ubesvarte frister og andre planleggingsproblemer. Salgspartnere kan prioritere en annen klient dersom de mottar en større provisjon fra dem, slik at representantene kan avlede fokuset andre steder.

Tap av kommunikasjonskontroll

Organisasjoner bruker mye tid og krefter for å skape sin merkevaremelding, identifisere elementer som gjør sine produkter og tjenester unike og utvikler snakkepunkter for sine ansatte. Men når du jobber med en markedsførings- og salgsformidler, kan noe av den informasjonen gå seg vill. Innebygde ansatte er ofte svært nær meldingen, har hatt en rolle i å skape den og lære den. På den annen side kan outsourcede arbeidstakere kanskje ikke kjenne kjernemeldingene til virksomheten. Dette kan føre til at de miskommunikerer viktige elementer i meldingen til forbrukerne, som kan føre til tapte salgsmuligheter og kundeforvirring.

En annen måte at bedrifter kan miste kommunikasjonskontroll når de jobber med markedsføring og salgsformidlere, er ved å ikke være tilgjengelig for å kontakte dem hele tiden. Når ansatte jobber direkte med en bedrift på kontoret, er de alltid tilgjengelige for spørsmål, handlinger eller brainstorming økter. Men når du jobber med mellommenn, kan det være vanskelig å kontakte dem hele dagen hvis de jobber med sine andre kunder eller er på vei til et annet kontor.