Hva er de fire elementene i Supply Chain Management?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Produksjonsbedrifter har lenge henvist til prosessen med å skaffe varer til kunder som forsyningskjede. Men siden så mange bedrifter er avhengige av produsenter, har begrepet også kommet inn i bedriftens verden. Det er fire hovedelementer i supply chain management: integrasjon, drift, innkjøp og distribusjon. Hver stoler på de andre for å gi en sømløs vei fra plan til ferdigstillelse så rimelig som mulig.

Element One: Integrasjon

Som med ethvert prosjekt, er planlegging avgjørende for langsiktig suksess. En del av god planlegging er å sette opp integrasjon, noe som betyr at alle involverte i produksjonsprosessen kommuniserer og samarbeider. I stedet for å fungere i separate divisjoner eller siloer, jobber integrerte lag sammen for å sikre at produktet kommer til distribusjonsfasen. Denne forbedrede kommunikasjonen reduserer feil som koster tid og penger. Siden alle jobber sammen, kan ledere også overvåke hele operasjonen og enkelt identifisere områder langs forsyningskjeden som kan forbedres.

Element to: Operasjoner

Like viktig som strategi er å holde en sterk forsyningskjede, den daglige driften er ryggraden i arbeidet produsenter gjør. Ledere overvåker arbeidet som utføres, og sørg for at alt blir igjen på sporet. Mange av dagens produsenter opererer ved hjelp av lean manufacturing strategier, noe som betyr at prosesser blir evaluert kontinuerlig for å identifisere hvor ting kan gjøres mer effektivt. Enten det er overvåkingsutstyr for å sikre at du får mest mulig ut av det eller redusere arbeidstiden når produksjonen senkes, kan operasjonsteamet gi store forbedringer i forsyningskjeden.

Element Tre: Innkjøp

Du kan ikke gjøre noe fra ingenting. Innkjøpsområdet for supply chain management sikrer at et selskap har alt det trenger for å produsere produkter, inkludert materialer, forsyninger, verktøy og utstyr. Dette betyr ofte at du går foran prosessen, slik at du har alt du trenger for hånden godt før du faktisk trenger det. Uten riktig innkjøpspersonell kan du oppleve at du løper ut av materialene du trenger, forsinker produksjonen, eller at du overbukker og belaster selskapets budsjett.

Element Four: Distribusjon

Forsyningskjeden slutter når produktet lander på butikkhyller der kundene kan kjøpe dem eller inngangsdøren (hvis de kjøper dem på nettet). Men å få produkter der betyr å ha en godt planlagt fraktprosess. De fleste bedrifter bruker i dag logistikkprogramvare til å håndtere sine forsendelser, enten de håndterer det på egen hånd eller fraktforsendelsen til en tredjepartsleverandør. Når de håndteres riktig, flyttes produktene raskt fra lageret til kunden.