Hva er Six Sigma

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Six Sigma er en metode for å forbedre kvaliteten ved å redusere prosessdefekter. Det ble først introdusert i produksjonsarenaen som en vri på andre kvalitetsmetoder. I de siste par tiårene har det vokst i popularitet og brukes i mange bedriftskonfigurasjoner, samt i ideelle organisasjoner og helsevesen. Six Sigma fokuserer på å minimere prosessvariasjon, forståelse og møte kundens forventninger til kvalitet og bruk av data for å ta informerte beslutninger. Personer som jobber i Six Sigma får omfattende opplæring i prosjektledelse, endringsledelse og statistikk og dataanalyse. De lærer også om DMAIC-metoden, en tilnærming til prosessforbedringsprosjekter som omfatter fem systematiske trinn: Definer, Mål, Analyser, Forbedre og Kontroll.

Historie

Six Sigma begynte i produksjonssektoren på Motorola på 1980-tallet. Det ble så populært å starte hos General Electric, der den ble tilpasset for bruk i tjenesteapplikasjoner.

Filosofi

Six Sigma er basert på prinsippene om at minimering av feil er avgjørende for å sikre kvalitet, at kundene definerer hvilken kvalitet faktisk er og at beslutninger skal gjøres basert på data snarere enn tro eller anekdotiske bevis.

fordeler

Six Sigma tillater organisasjoner å effektivt måle og forstå sine prosesser, identifisere og motvirke årsakene til problemer og øke tilfredshet for kunder, ansatte og andre interessenter.

Roller

Black Belts er dedikert heltid til å gjennomføre prosessforbedringsprosjekter og bistå ledere med å forstå og implementere Six Sigma-prinsipper. Grønne belter gjør denne deltid, og en kvalitetsleder eller Six Sigma-direktør har tilsyn med Six Sigma-programmet.

teknikker

Six Sigma bruker et bredt spekter av teknikker for å forstå og administrere prosesser og gjøre forbedringer. De inkluderer å lage detaljerte kart over en prosess, utforme effektive eksperimenter og opprette et dashbord med sammendragete for å beskrive forretninger på høyt nivå.

Dataanalyseverktøy

Six Sigma inkorporerer bruk av statistikk og data analyse for å forstå situasjonen og bekrefte årsaker og effektive forbedringer. Prosjektteam bruker en rekke diagrammer og beregninger for å oppnå dette, og gruppemedlemmer lærer å tolke dem på riktig måte.