Definisjon av nivåer for jobbgrader

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Jobbkarakterer eller -nivåer er en del av et bredt lønnsystem som vanligvis kalles lønn eller betalingsplan. Organisasjoner som bruker jobbkvalitetsnivåer for å knytte lønn med spesifikke nivåer av utdanning, erfaring og ferdigheter gjør det vanligvis for å opprettholde egenkapital i kompensasjon og for å unngå potensiell diskriminering.

Intern Equity Pay

Salary.com beskriver to vanlige typer lønstrukturer som brukes av de fleste organisasjoner - intern aksje- og markedsprising. Markedsprising er et system som bare betyr å betale det som er nødvendig for å få den beste kandidaten til en jobb. Den føderale regjeringen og mange andre organisasjoner bruker systematiske interne aksjemetoder for lønn for å overholde økt vekt på rettferdig lønn og ikke-diskriminering i begynnelsen av det 21. århundre.

Grunnleggende grunnlag for jobb

Når organisasjoner etablerer en lønnsplan og nødvendige lønnskvaliteter, må de vurdere lønnsbudsjetter og deres evne til å håndtere økende lønnsvekst da ansatte tjener flere kvalifikasjoner for høyere lønn. Betalingsplaner er vanligvis satt slik at ansatte som utfører lignende arbeid eller jobber med lignende utdanning og arbeidserfaring, tjener samme lønn. Konvensjonelle lønnsskemaer har ofte et minimum, middels og avansert lønnivå for hver jobbklasse. Dette bidrar til å sikre at ansatte med mer utdanning og erfaring tjener mer enn kolleger på tilsvarende arbeidsplass.

Federal Government Schedule

Føderale offentlige etater benytter en veletablert lønnsplan som kalles General Schedule, eller GS. GS tildeler lønnstallene for opplæringsposisjoner i hver jobb fra nivå 1 til 15. En GS-1-plassering gjelder for arbeidstakere på grunnnivå uten videregående diplom, ifølge Federal Consumer Information Center (FCIC). Videreutdanning av videregående skole og utover fører til høyere plassering. Avhengig av byrået starter en bachelorgradsperson ved GS-5 eller GS-7. Høyere plasseringer inkluderer mastergrader, juridiske grader og doktorgrader.

Lønnsgrad fordeler

Noen ansatte foretrekker en mulighet til å selge sin erfaring i et mer frittstående scenario. Betalingsplaner med forhåndsdefinerte lønnskvaliteter er imidlertid effektive for å forhindre forsettlig eller utilsiktet diskriminering i lønn mellom ansatte. God lønn for en bestemt jobb bidrar til å forhindre oppfattet bias og lav moral blant arbeidstakere. Benchmarking jobber med forventet ferdighetsnivå og lønn hjelper også medarbeiderne å vite hvilke mål som skal etableres for å gå opp i lønn.